had blog roni kordis had blog roni kordis

Windows 7 – slovenska verzija prihaja 31. oktobra in cenik paketov

Windows 7 bo na voljo, v 14 jezikih, od 22. oktobra dalje. 31. oktobra pa pridej na naš trg še Windows 7 – slovenska verzija.

Z današnjim dnem pa se prične Windows 7 Upgrade Option Program, ki bo kupcem osebnih računalnikov pri sodelujočih prodajalcih in proizvajalcih, na katerih bo nameščen operacijski sistem Windows Vista Home Premium, Business ali Ultimate, omogočil brezplačno nadgradnjo na Windows 7.

Cenik Windows 7 paketov

Različica Izdaja Maloprodajna cena za Windows 7
Promocijska cena nadgradnje Home Premium 119,99 €
Professional 285,00 €
Ultimate 299,00 €
Polni paket Home Premium 199,99 €
Professional 309,00 €
Ultimate 319,00 €

p.s.: ali si res želim tega?

 1. Zdaj, ko si vešč požigalca, ti loh rečem: Kaj ti bo windows, če maš 1 mesec prej še SL? :P

 2. Uporabljam RC različico in sem z njo zadovoljen ker mi zelo lepo dela. Bravo Microsoft! Ampak….cene?!? Zakaj hudiča tolk visoke cene? Na koncu bodo pa spet jamrali o piratstvu in podobno. Pa dajte OS za 50€, legalno bi ga uporabljal cel svet, pa še več cekinov bi meli. Ne…tega pa ne! Take cene bi bile opravičene samo za pravne osebe, za fizikalce je pa to nesprejemljivo, vsaj zame. Nima veze…po izteku RC različice se vračam nazaj na Linux (ga uporabljam že ene 4 leta).
  Pa brez zamere MS :)

 3. Neverjetno. Nočem spodbudit kakšnega flame wara ampak … naj še kdo reče, da so appli dragi. Snow leopard nadgradnja bo pa 30€

 4. Po ogledu WWDC sem šel dejansko gledat še predstavitev M$ Windows 7. Bill Gates je res totalno zabluzil s to svojo I’m a PC kontro Apple-u (ob tem se seveda ponuja zanimivo vprašanje, kako si lahko Gates lasti PC za platformo Windows, ko je prvi PC pravzaprav delo Steve-a Wozniaka, soustanovitelja Apple-a :S ) Dva geeka, ki predstavljata platformo sta prej smešna kot kaj drugega. Po tem kar sem videl so dodali nekaj Apple-ovih featurejev (nekaj v stilu Expose-ja in Spotlight finderja). Cene so pa kot vedno absolutno previskoke za kvaliteto produkta.

  MICROSOFT = Most Inteligent Customers Realize Our Software Only Fools Teenagers

 5. @morpheus7: Kdo pa misliš da je solasnik Appla ;) kdo drug kot Microsoft in naš Bill. Meni osebno je Windows bolj pri srcu, pa uporabljam oba operacijska sistema tudi Mac Os! Se mi zdi da je Mac bolj igrača in za “butle” narejen, medtem ko je Windows vedno zelo prilagodljiv.

 6. Mislim, da ima naslednji članek največ komentarjev na ZDNet-u:
  “Windows 7 versus Snow Leopard: How much do upgrades really cost?”

  [quote]
  Yes, $29 for an OS upgrade sounds like a great deal, if you qualify. But do you? I looked at the fine print for this offer, and was shocked—shocked, I tell you—to discover that the majority of Mac owners don’t qualify for that pricing. In fact, a significant number of Mac owners won’t be able to upgrade to Snow Leopard at any price.

  Apple’s $29 pricing decision is a clever one. They’re counting on gullible reporters and analysts to make oversimplified comparisons with Windows 7, and they’re hoping to goad Ballmer and Company into reacting with a slashed price of their own. If Microsoft is smart, they won’t take the bait.
  [/quote]

  BTW, Ed Bott je med drugim (so)avtor knjig Windows * Inside Out

 7. windows 7 je res nekaj najlepšega in najboljšega kar so naredili pri Microsoftu.
  Predlagam pa tistim,ki ga blatijo, da ga prej dobro preizkusijo potem pa dajo svoje mnenje.
  Povem lahko še to da sem prav tako preizkusil visto pa nisem bil zadovoljen,tole sedaj pa je druga pesem.
  PS.dela tudi na prenosniku z 1 giga memorije in 1.6 procesor

Komentarji so zaprti.