Prejšnji teden sem pisal o tem, kaj se zgodi, če kupiš sedežno garnituro brez da bi vnaprej premislil in premeril vse skupaj. In to se mi ni zgodilo prvič!

Ampak od takrat je minil že teden. Bilo je naporno. Če ne bi bilo staršev – hvala – ki sta pomagala zidati, tudi včeraj zvečer še ne bi vse skupaj “stalo in delalo”. Ampak gremo po vrsti.

Ko imaš izkop za teraso, moraš narediti drenažo – pesek, drenažne cevi in mreža, ki bo vse skupaj vezala – cena: 165€. Vzame eno popoldne časa, da zvoziš skoraj 3 kubične metre peska in vse skupaj “zafršolaš”.

Ko je to pripravljeno, je treba naročiti kamen – pohorski tonalit sive barve. Kamen sem naročil in bil nategnjen kot pes – danes bom reševal zadeve, kajti vsak pa me res ne bo nategnil. Namesto naročenega sivega kamna sem dobil rjavega, ki nikakor ne paše zraven in namesto 40 kv. metrov plačanega sem dobil manj kot 18 kv.m. Cena: 280€, ampak danes bom dobil nazaj 200€!

In nazadnje še beton. Dva kubika, ki ga je spet potrebno zvoziti, zvezati mreže in vse skupaj poravnati, da odteka voda. Vmes se mi je porodila ideja, da na beton direktno polagamo kamenje, kar je cel proces pohitrilo za kakšen dan. Cena betona: 140€

Ko je vse to narejeno je potrebno “zafugirati” kamenje, kar pa je mukotrpno delo, sploh če vmes dežuje. Ampak tudi to je bilo narejeno v soboto, tako da me je v nedeljo čakala samo še nabava tende! Ker je v Ljubljani niso imeli, niti v Celju nisem našel primerne, sem jo šel iskati v Maribor. Astra je bila skoraj premajhna, vendar mi jo je uspelo stlačiti notri in jo pripeljati domov. Cena: 290€
Montaža je bila opravljena strokovno: hvala Maša, Pavle in Tin! In samo sedežna garnitura je manjkala. Cena: 840€ In voila, tako zgleda vse skupaj po tednu dela in nešteto žuljih. Se pozna, da nisem navajen fizičnega dela!