Dve novosti v “svetu interneta” – Google Fast Flip – današnja, Casopi.si pa stara že par dni, vendar definitivno vredna omembe in uporabna.

Google Fast Flip zbira “print screene” internetnih edicij ponudnikov zanimivih vsebin in jih ponuja bralcem v vpogled. In če je stvar zanimiva, s klikom nanjo dostopate do izvorne informacije. Seveda je zraven še par Adsense oglasov, ampak od nečesa se mora Google živeti!

Casopi.si pa je vikend projekt Robija, ki omogoča preprosto branje/listanje pdf edicij domačih časopisov (Delo, Žurnal, Gorenjski Glas in ostale Delo edicije). Projekt je povsem brezmadežen in brez oglasov!

google fast flip

7 Responses to Google Fast Flip in Casopi.si

 1. Lucifix pravi:

  Za stran casop.is pa res nisem vedel. Odlična ideja! Upam le, da v prihodnje malce nadgradijo grafično podobo.

 2. Matty pravi:

  Ma, casopi.si ima po moje cist kul graficno obliko. Preprosto in pregledno. Kar mi manjka je samo history v aplikaciji za iPhone… ker to bo pa zadetek v polno :)

  Fast flip pa… ideja odlična, samo dokler je omejena z viri je tudi omejeno uporabna (super bi bilo če bi lahko sam dodajal vire)

 3. piskec pravi:

  Zadeva je super, ker so (delovi) cajtngi zbrani na enem mestu. Ampak da bereš v brskalniku pdf-je? A ni to precejšnja škoda, pri vsem, kar ponuja današnji splet?!

 4. ZonPjer pravi:

  @matty: kaksna aplikacija za iphone? Casopisi? Kot vidim ne obstaja. Obstaja pa history, v bookmarksih ;)

 5. ZonPjer pravi:

  Ron, sem pa opazil, da z mobilne variante bloga, ni mozno objavit komentarja. Nabrz zato, ker ni mogoce vpisat spam protectiona?

 6. had pravi:

  jeap.. mam na lagerju, da to popravim :)))

 7. Jernej pravi:

  Casopi.si sem na veliko testiral zadnje tri tedne in je vsekakor pozitivna zadeva ker pri Delu (in ostali) nekako nimajo niti najmanšega pojma kako bi na bralcu prijazen način predstavili vsebine iz tiskane izdaje (škoda besed za spletno izdajo). Zakaj hudiča ni zraven slik???

  Ni pa ta stran brez svojih problemov. Grafična podoba vsekakor ne daje vzpodbudnega prvega vtisa (preglednost in preprostost se da doseči na bolj estetsko privlačen način) ampak to ni razlog za neko razočaranje. Bolj me moti to, da še vedno manjka NYT in Le Monde Diplomatique (predvidevam da je vzrok v odkupu pravic).
  Še največji problem glede prijaznosti do branja pa vidim da so rešili v zadnjih dneh (vsaj za Delo) z uporabo issuu.com “bralnika”. Končno! Moje dileme o naročnini po selitvi so rešene :)

  Vsekakor pa je pri daljši odsotnosti v tujini to še najboljši približek za branje kvalitetnih izdaj domačih časopisov in prilog.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.