P+R – parkiraj in se pelji z javnim prevozom, je storitev ki jo omogočata parkirišči na Dolgem mostu in na Rudniku (hvala prgrmr) . Kasneje naj bi se zgradilo še več takšnih parkirišič, ki bodo omogočala ljudem, da se ne prebijajo v center mesta s svojim vozilom, ampak z javnim prevozom. In posledično je tudi cena parkiranja in vožnje z javnim prevozom zelo subvencionirana.

Voznik se pripelje z avtom na parkirišče, pusti avto, plača 1€ za parkiranje in zraven dobi še dve vrednostni vozovnici za LPP na kartico Urbana.

Postopek uporabe s kartico Urbana je sledeči. Parkiraš avto na Dolgem mostu, ali na Rudniku. Greš do Urbanomata. Približaš kartico Urbana in ponudijo se ti štiri možnosti izbire – če imaš 1€ dobroimetja na vrednostnici, potem pritisneš P+R. Še enkrat približaš kartico in avtomat ti na kartico zapiše dve zastonj vrednostni vozovnici, prav tako pa se ti natisne potrdilo o plačani parkirnini, ki ga pustiš v avtu. Ko preveriš stanje na kartici, vidiš da imaš zraven zneska zapisano tudi 2x P+R vozovnica.

P+R velja do 23:59 istega dneva. Z eno kartico Urbana lahko plačaš dve P+R storitvi, torej lahko parkiraš dve vozili in imaš na kartici štiri P+R vozovnici. In za vozovnice velja pravilo 90-minutnega prestopanja.