Škljoc, produkt fantov iz 3fs, ki so naredili tudi Igrajmo.se, je Facebook aplikacija, ki omogoča pošiljanje fotografij iz mobilnega telefona preko MMS sporočila na Škljoc številko in direktno na Facebook Wall (zadeva naj bi delovala na 99% telefonov – preko iPhoneta deluje, le da je VCARD, ki ga dobiš malce čuden in je potrebno ročno vnesti številko v imenik).

Storitev Škljoc je zastonj, uporabnik za uporabo storitve plača zgolj MMS sporočilo (po ceni operaterja).

In kako lahko začneš uporabljati storitev Škljoc? Aplikacijo Škljoc dodaš na Facebooku – http://apps.facebook.com/mmsskljoc/, slediš navodilom in dobiš v imenik nov kontakt – Skljoc. Narediš fotko, jo kot MMS pošlješ kontaktu Skljoc iz imenika in se prikaže na tvojem Facebook Wallu! Pa veselo skljocanje!

skljoc

6 Responses to Škljoc – pošlji MMS fotografije direktno na Facebook

 1. Prome pravi:

  Zakaj komplicirati?
  Večina tulifonov, kateri pošiljajo sms-e podpira tudi mobilni internet. Facebook pa podpira opcijo nalaganja fotografij direktno iz mobilnika – a win win situation. No, verjetno pride prav tem nekaj procentom, ki nimajo brskalnika na mobilcu ter lenobicam, katerim je ročni vnos preko FB-ja prevelika muka.

 2. svizec pravi:

  Prome, zakaj bi porabil da pošleš sliko 30 sekund če lahko to narediš v 5 sekundah? :)

  pri mojem telefonu je tole čisto koristno, slikam, pritisnem pošlji, mms, dodam naslovnika in pošlem… slika se pojavi na FB…

  preko brskalnika pa je nekaj korakov več…

  drugače pa manka edino dodajanje opisa sliki… upam da nadgradijo še za to :)

 3. dr. filomena pravi:

  A se da na FB objaviti fotko prek e-maila (kot npr twitpic)?

 4. Simon pravi:

  @dr. filomena: lahko pošlješ fotko na fb preko maila. V svojem profilu pri uploadu fotk poišči možnost upload via mail. Tam imaš generiran svoj osebni mail. Če pošlješ na ta mail fotko, se ti pojavi v albumu mobile uploads. Uporabno za nas uporabnike symbiana, ki nimamo primerne fb aplikacije.

 5. markopigac pravi:

  Če imaš dober telefon ima le-ta tudi FB aplikacijo, ki je free.

 6. andraz pravi:

  ja, mms je mogoc preko maila, edino tecno je, ker ti dajo unique mail, ki je dost zajeban za napisat v imenik, ce nimas glih qwerty tipkovnice. Ampak tale skljoc je v bistvu dost bolj simpl. Ker ti tega ni treba delat, samo pocakas na vcard, pa je. Ja, vcard pa ne dela na iphonu, pa na androidu tud ne, pa kokr vem se na ene par high end platformah. Ma, ko bi se ljudje standardov drzali hehehe.

  Glede opisa slike, subjecte Skljoc naceloma zna brat, ostale pa ne, razlog je pa v resnicno problematicnem MMS standardu in bi bilo treba delat veliko reci per-phone based. Kar je pa zelooo zamudno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.