had blog roni kordis had blog roni kordis

7. Žur z razlogom uspel – 8. Žur z razlogom – NASILJE JE OUT – Maribor, 27.11.2010

Včeraj je v Parku Tivoli potekal 7. Žur z razlogom 2010, na katerem sta množico, kljub dežju in blatu, razveseljevala Dj Umek in Carl Cox.

V bistvu se je ponovila lanskoletna zgodba, ko je na dan Žura z razlogom deževalo in je bilo najbolj praktično, če si obul gumijaste škornje in palerino – toliko blata kot ga je bilo letos, še ni bilo nikoli niti na Rock Otočcu! Vendar množice mladih to niti najmanj ni motilo. Ravno nasprotno, še bolj so si dali duška s skakanjem po blatu, obmetavanjem in vsem podobnim, kar sodi zraven.
Kmalu po začetku prireditve sta “crknila” dva največja zaslona ob odru, na katerem bi bilo lažje, iz zadnjih vrst, spremljati nastop. In posledično ni bilo mogoče predvajati novice o tem, da bo Simobil organiziral, še letos, 8. Žur z razlogom s sloganom NASILJE JE OUT v Mariboru, 27.11.2010!

Tako da ne bodo Štajerci rekli, da ima Ljubljana Zorana Jankoviča, Stožice in Žur z razlogom! Sedaj se bo to spremenilo. No, vsaj slednje.


Pa gremo še malce v VIP del, kamor sem bil vabljen. Zastonj pijača, zastonj palačinke, posebna tribuna blizu odra, do katere se je dalo priti po lubju (in posledično ni bilo treba skakati po blatu). In seveda cel kup “VIP” ljudi, ki so bili tam zaradi pijače!

 • ženske v 10 in več centimetrskih petkah, ki so po prvem srečanju z blatom ugotovile, da so njihovi čevlji spremenili barvo, ki so očitno zamenjale ta žur s kakšno promenado ob Ljubljanici.
 • ženske v belih hlačah, ki so bile tako svinjske, kot bi bile “svinje” (te živali se rade valjajo po blatu).
 • ženske, ki so očitno bile prepričane da bo 30 in več stopinj zvečer in so bile bolj slečene kot oblečene.
 • In lahko bi še našteval, vendar nima smisla. Konec koncev je bilo vseeno kako si pazil kam stopaš in kako stopaš, na koncu si bil blaten!

  In še ena stvar, ki so jo letos uvedli za vstop v VIP prostor. Namreč donacije Belemu Obroču so bile tudi za VIP-ovce obvezne! Rispekt Simobilu za to potezo! Sem pa doživel svojevrstno presenečenje, ko sem čakal, da me najdejo na seznamu, in slišal “jamranje” VIP oseb o tem, zakaj morajo pošiljati SMS, ki jih stanejo 1€! Sramota!

  Da o prostovoljnih prispevkih, ki so jih pobirala dekleta med ljudmi v VIP prostoru niti ne govorim. Za 10€ si dobil priponko in Umekov CD. V bistvu se mi ni šlo za ti dve stvari, ampak za podporo ideji in za pomoč Belemu Obroču in sem seveda rade volje prispeval.

  Ampak vsi niso bili takšni. Tisti najbolj VIP, so preprosto ignorirali ta dekleta in so se obračali stran od njih, da jih “ne bi opazile” in jih nadlegovale s tako nepomembnimi stvarmi, kot so prostovoljni prispevki. Itak so oni VIP in znani in oh in sploh.

  Vendar da ne bo pomote. Niso se vsi VIPovci tako odzvali in niso se vsi skrivali! Dejstvo je, da je Simobilu uspelo s to prireditvijo postaviti veliko višja merila za organizacijo dogodkov – poleg tega je ta prireditev zastonjska (oz. je cena vstopa 1€, ki se podari v humanitarne namene), kar je v teh časih še kako pomembno dejstvo.

  Rispekt organizatorjem in rispekt vsem, ki jih ni motil dež in blato in ste prišli na Žur z razlogom!

  Fotografije 7. Žur z razlogom – Dj Umek in Carl Cox

  ŽVPL – Umek, Carl Cox in dež na 7. Žuru z razlogom
  Mr Foto – Umek & Carl Cox @ Žur z razlogom 2010 @ Tivoli
  SloPr – ORTO generacija kljub dežju množično podprla 7. Žur z razlogom

  1. Futuristični Marketing je keyword tukaj, ne toliko Simobil :)

  2. Bo kar držalo, da je za organizacijo odgovoren FM, simobil pa je zgleda glavni sponzor. Dvomim da direktor načrtuje z Umekom ter z njim direktno kontaktira, medtem ko FM z njim načrtuje in komunicira (še Turka so pripeljali, da je spoznal BestDJ InTheWorld – Umek).
   Je pa zares super dogodek, ki je še za povrhu dobrodelno usmerjen, vse pohvale :)

  Komentarji so zaprti.