Ambasada ZDA svari pred dogodkom Žur z razlogom in nastopom DJ Umeka

Žur z razlogom je stalnica v našem prostoru. Letos bo potekal že 12. Žur z razlogom in glavna zvezda bo, kot je že navada, DJ Umek. Dogodek, ki bo potekal jutri, 31.8.2013 v Parku Tivoli, pa ima letos še eno zanimivost – namreč ambasada ZDA je izdala opozorilo – Security Message for U.S. Citizens: Concert in Tivoli Park on August 31, kjer med drugim piše:

Attendance estimates for this event have run as high as 20,000. There is a high probability of excessive alcohol consumption which may lead to post – concert disorders.
We encourage U.S. citizens to take caution and exercise appropriate security measures. Be aware of your surroundings. Even gatherings intended to be peaceful can turn confrontational and escalate into violence. You should exercise caution if in the vicinity of any large gatherings, protests, or demonstrations. (vir)

Sicer se tole sliši precej smešno, ampak po drugi strani razumem njihov strah. Pač jih je strah, da bi kakšen ameriški turist, ki so sedaj v Ljubljani, zašel v Tivoli in se ne bi zavedal, da je sredi velikega koncerta, ki se bo dogajal. In ker je potrebno Američanom vse napisati in mora imeti vsaka stvar prepoved, česa ne smejo ljudje z njo delati, potem razumem tudi to obvestilo, ki se mi sicer zdi precej smešno – ampak očitno mora biti tako po protokolu.

Upam, da obiskovalci Žura z razlogom ne bodo zanalašč plašili ameriških turistov, ki bodo prišli tja!!

Tivoli

Jaz pa upam, da bo vreme, za razliko od prejšnjih let, ko sem se udeležil Žura z razlogom, malce bolj uvidevno in da jutri ne bo deževalo:

Dj Umek – Žur z razlogom – fotografije 2009

Žur z razlogom 2011 + DJ Umek – uspel žur!

 1. Ok, čeprav je tole opozorilo več kot komično, bi bilo po moje vseeno vredno na nekaj opozoriti: če smo čisto realni, ni vse tako rožnato, kot se vidi na teh fotkah (in kar se dogaja znotraj ograjenega prostora).
  Sam sem si, ker živim zelo blizu, prišel ogledat praktično vse dosedanje ŽZR in sploh zadnja leta (ko se je iz promenade preselil tja k bazenu) sem nekaj opazil. V okolici prireditvenega prostora, se je vsako leto pojavljalo več “sumljivih” grupic po 5-10 ljudi, ki so “grdo” strmeli v mimoidoče, dajali nesramne pripombe (izzivali pretep) in očitno niso bili tam zaradi žura.
  Nazadnje ko sem bil, mislim da 2 leti nazaj, sem doživel pa tak dogodek: stal sem nekako nad prizoriščem (na “pasjem travniku”, kjer so po tleh sedeli miroljubni ljudje v skupinicah in se pogovarjali in zabavali) in čisto na koncu, ko bi Umek moral že končati in ko je (v extra time) vrtel še predzadnji ali zadnji komad, se je tam izpod vznožja hriba (kjer se konča t.i. “Francoska pot”) začela valiti prava falanga le-teh modelov, ki so se (ko so naleteli na te sedeče skupinice) pri vsaki malo ustavili in jih pomaltretirali, komu kaj pobrali, videl sem tudi (čisto v moji bližini), kako so enega tipa, ki je očitno branil svojo bejbo/prijateljico ali nekaj v tem smislu, vrgli na tla in ga obrcali.
  Jaz sem bil tam sam in s svojo (takrat še živo :( ) psičko in očitno se jim nisem zdel vredna tarča (samo mimoideči in ne obiskovalec, ki bi imel keš ali drogo), tako da so na srečo šli mimo mene brez kakšnega incidenta.
  Toliko kar se tiče mojih osebnih izkušenj. Pa naj še kdo drug kaj pove.

  1. Take zadeve se, zal, dogajajo okrog vseh prireditev, Zur z razlogom pac ni izjema. Je pa tole opozorilo ameriske ambasade tipicna amerska paranoja pred vsem.

Komentarji so zaprti.