Žur z razlogom je stalnica v našem prostoru. Letos bo potekal že 12. Žur z razlogom in glavna zvezda bo, kot je že navada, DJ Umek. Dogodek, ki bo potekal jutri, 31.8.2013 v Parku Tivoli, pa ima letos še eno zanimivost – namreč ambasada ZDA je izdala opozorilo – Security Message for U.S. Citizens: Concert in Tivoli Park on August 31, kjer med drugim piše:

Attendance estimates for this event have run as high as 20,000. There is a high probability of excessive alcohol consumption which may lead to post – concert disorders.
We encourage U.S. citizens to take caution and exercise appropriate security measures. Be aware of your surroundings. Even gatherings intended to be peaceful can turn confrontational and escalate into violence. You should exercise caution if in the vicinity of any large gatherings, protests, or demonstrations. (vir)

Sicer se tole sliši precej smešno, ampak po drugi strani razumem njihov strah. Pač jih je strah, da bi kakšen ameriški turist, ki so sedaj v Ljubljani, zašel v Tivoli in se ne bi zavedal, da je sredi velikega koncerta, ki se bo dogajal. In ker je potrebno Američanom vse napisati in mora imeti vsaka stvar prepoved, česa ne smejo ljudje z njo delati, potem razumem tudi to obvestilo, ki se mi sicer zdi precej smešno – ampak očitno mora biti tako po protokolu.

Upam, da obiskovalci Žura z razlogom ne bodo zanalašč plašili ameriških turistov, ki bodo prišli tja!!

Tivoli

Jaz pa upam, da bo vreme, za razliko od prejšnjih let, ko sem se udeležil Žura z razlogom, malce bolj uvidevno in da jutri ne bo deževalo:

Dj Umek – Žur z razlogom – fotografije 2009

Žur z razlogom 2011 + DJ Umek – uspel žur!