Ko se je leto nazaj Ali En aka Dalaj Eegol vrnil v Slovenijo in imel koncert v Kinu Šiška sem objavil zapis s fotografijami Ali En – Dalaj Eegol – Kino Šiška – in si misli vsi smo kmeti!, ki sem ga končal z njegovim besedilom: “Svoj največji hit je naredu že pred dvajsetimi leti, a še zmeraj ga špila in si misli vsi so kmeti“.
Takrat se je med komentarji, ki so bili pro in kontra oglasil tudi Ali – kar štejem za precej pogumno dejanje in predvsem respektiram to!

In včeraj sta bila dva zanimiva koncerta – Ali v Trbovljah in Psihomodo Pop v Ljubljani. Odločil sem se za Alijev koncert, ker rad suportiram lokalne zadeve. In mi ni niti najmanj žal.
Ta koncert je bil povsem drugačen od “šova” v Kinu Šiška. In če sem takrat pljuval čez Ali Ena, je tokrat moje mnenje drugačno. Ali in band so odigrali konkreten koncert s precej presežki – izvedbe komadov v povsem drugačnih ritmih in predvsem veliko bolj “funkoidno”.

Če se mi je pri prvih parih komadih zdel “zaspan”, oz. naveličan vsega, se je zelo kmalu prebudil in kljub neodzivni publiki naredil odličen koncert. Hašiš, Stremetzky, Burek, Leva Scena in Sazas Sax so bili, kot pričakovano, najbolje sprejeti. Vendar meni osebno so se zdeli afriški ritmi v komadu Naj firma dela “nenadjebljivi”. Band, ki Alija spremlja je napolnil s čudovitimi zvoki majhen prostor Delavskega doma Trbovlje in ustvaril zanimivo energijo – temu primerne so tudi fotografije!

Predvsem pa je bil ta koncert v Trbovljah obujanje spominov na polpreteklo zgodovino, ko smo na kasetah poslušali Alija in zraven kadili džolije. Jeap, ta koncert je bil veliko boljši kot tisti v Kinu Šiška!!

Klik na fotografijo za celotno galerijo Ali En – Dalaj Eegol – Trbovlje
ali en trbovlje


Klik na Ali En fotografijo za celotno galerijo
ali en photo

Klikni na fotografijo za celotno galerijo Sazas Sax
sazas sax