Ob bok referendumu, katerega rezultata sploh nisem komentiral, se mi zdi precej pomembno izpostaviti kako odličen program nam ponuja naša nacionalna televizija, ki jo financiramo – z naročnino – državljani RS. V bistvu se gre predvsem za eno oddajo, ki je tako odlična, da jo je treba ponavljati celo dvakrat v istem večeru. In da, uganili ste – gre za oddajo Na Zdravje, ki jo vodita Jasna Kuljaj in Boštjan Romih, katere avtor, scenarist in soproducent je Jože Potrebuješ.

In kaj je motečega pri tej oddaji? Mogoče to, da stane ena oddaja med 10 in 20 tisoč euri (vir, sicer je to skrit podatek – na nacionalki pa skrit podatek??), da je na sporedu ob petkih zvečer, ko bi bilo potrebno pomisliti na malce širšo publiko, kot samo na del ki ji je ta oddaja namenjena, to da se v petek vrti ob 20:30 uri in potem se ob 00:50 zavrti še ponovitev te oddaje??! Vendar to še ni vse, tudi ob nedeljah, ob 13.10 na TVS1 je ponovitev oddaje Na Zdravje!
Nacionalna televizija, kaj pa če bi v tem času zavrteli kakšen pornič?? namesto da nas “jebete” z oddajo Na Zdravje?

V detajle oddaje ne morem iti, ker je do sedaj nisem gledal več kot 3 minute skupaj, je pa zanimivo da me pogled na to oddajo vrne približno 25 let nazaj v čas, ko je obstajala še oddaja Košnikova gostilna (se še kdo spomni?)


In ker smo v Sloveniji vsi enakopravni in imamo enake možnosti (sanja svinja kukuruz), bi pričakoval da bomo imeli na nacionalni televiziji oddajo posvečeno tudi reggae glasbi, punk glasbi, tehno glasbi, itd.. Ah, kje pa.

Jeap, za to smo se borili – za oddajo Na Zdravje. Mogoče bi lahko predlagal, glede na to, da ima nacionalka malo svojega lastnega programa, da bi ta oddaja se predvajala vsak dan – zjutraj in zvečer. Če so nas “posiljevali” z več kot 20 let starimi Dnevniki, nas lahko posiljujejo tudi z oddajo Na Zdravje dvakrat na dan. Itak smo Slovenci ovce in nas vsak lahko “fuka”.

Zlivanje žolča na oddajo Na Zdravje je posledica petka, ki sem ga preživel zaradi povečane količine snega, doma in sem cel večer preklapljal med kanali in se dičil nad tem, kaj nam ponujajo. Program, ki ni vreden “pol kurca mrzle vode”!

p.s.: kletvice so v tem tekstu zgolj in samo zato, ker sem želel prikazati kako doživljam vse to sranje, ki nam ga ponuja nacionalna televizija – fukof!

10 Responses to Oddaja Na Zdravje – Rtv Slo predlagam ponovitev te oddaje dvakrat na dan – vsak dan!

 1. Kuki pravi:

  Nared, kar sem jaz že pred časom: Nehi se sekirat, preklop na Discovery ali pa na NG, zdownloadaj si HD movie z naslovom Home, PS3 tud pomaga, al pa stopi za 10 minut ven na sneg in parkrat globok vdihn čez filter :-) Vse našteto pomaga, verjemi

 2. Desty pravi:

  Se popolnoma strinjam s to objavo. Pametno bi bilo razskati, koliko ljudi oz. upokojencev sploh gleda to oddajo…
  Sicer pa, da te ne bodo preganjali kot Assangea, ker si objavil “skrivni” podatek. :D

 3. Dobro napisano. Bojim se le, da bodo zahtevali kvoto 50% narodno zabavne glasbe na nacionalki. ;)

 4. tuci pravi:

  “…Itak smo Slovenci ovce in nas vsak lahko “fuka”….” —> škoda da nismo bulmastifi ker bi ga lahko “pofukali” nazaj…. :)

 5. Matjaz pravi:

  Jaz zabavih oddaj na RTV ne gledam. pravzaprav jih sploh ne gledam, tako da nisem v težavah. Če že poiščem film, ali naninaznko, teh pa je na pretek,če pa gre za ponovitev, za kar običajno gre, pa profitiram dvakrat, saj lahko zraven nanizanke ali filma, še bravzam, pišem ali berem, brez, da bi me skrbelo, da ne bom česa zamudil. No če prav pomislim, vse skupaj niti ni tako predrago. :)

 6. Kobrowsky pravi:

  Jaaaa, ata Kóšnk jeméu dobre vice! Poje paše kuló sréče vrtéu.
  Rézda sembil takrat star 5… :(

  Mój najljubši TV kanal je thepiratebay.org.

 7. Rok Tomc pravi:

  Od RTVS sem se odjavil 3 leta nazaj in se prav vredu počutim. Zaenkrat ni še nihče prišel zatežit, da vendarle imam elektriko IN televizijo. Upam, da tako tudi ostane. Gledam pa slo1-3 v povprečju pol ure na leto, tako da se ne počutim nič nikomur dolžnega.

  V glavnem, odjavi(te) se, ne samo govort in pizdit.

 8. Alfred pravi:

  Cas bi bil, da zamenjate Jozete Potrebujes. “Na zdravje” je postalo dolgocasno, vedno isto pacenje Jasne in Bostjana – dolgcas. Malo sveze krvi bi oddajo dvignilo na visji nivo. Bostjan bi lahko prenehal s svojim tecnim “LACNI”.

 9. ANAM pravi:

  Dragi komentatorji, grozljiva vaša je podoba, bi morda napisal Prešeren, ne samo, da vam manjka kulture, manjka vam vse, kar se tiče komentatorja. Sram me je, da sem Slovenka, da sobivam s takimi primitivci, neandertalci…. Ali nimate več programov, ali si ne znate pomagati v slučaju, da vas neka tema ne zanima? Kakšni izrazi, kakšne besede? Prav zanima me, koliko ste stari? Nimate spoštovanja da ničesar in nikogar. Ali ne znate svoje kritike povedati drugače? Kaj si kdo misli o nas, mladih Slovencih v mladi Sloveniji? Kam gremo, kam nas vse te vaše nagnite pripombe peljejo? Kakšni starši boste svojim otrokom, bog ne daj, da jih že imate!!! Kako jih vzgajate? Potem se pa čudimo… in vsemu je kriva država in šolski sistem, ki naj bi popravljal, kar ste kot starši zavozili… Glede oddaje Na zdravje vam naj povem, da je odlična oddaja, slovensko naravnana, kar poleg Gošnika še nobena ni bila. Vsi, ki smo skoraj odvisni od TV zaradi let, jo komaj čakamo. Ne dovolite se pljuvati po zadevah, ki jih imajo drugi ljudje radi! Jasna in Boštjan pa tudi Jože, samo tako naprej in ne ozirajte se na tiste, ki so zaradi dolgega časa postali mrki…

 10. Gost pravi:

  He,he glede na občutno pomembnost za duševno zdravje gledalcev, je morda smiselno,da se tudi problematiko te oddaje predlaga za referendum!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.