Ob bok referendumu, katerega rezultata sploh nisem komentiral, se mi zdi precej pomembno izpostaviti kako odličen program nam ponuja naša nacionalna televizija, ki jo financiramo – z naročnino – državljani RS. V bistvu se gre predvsem za eno oddajo, ki je tako odlična, da jo je treba ponavljati celo dvakrat v istem večeru. In da, uganili ste – gre za oddajo Na Zdravje, ki jo vodita Jasna Kuljaj in Boštjan Romih, katere avtor, scenarist in soproducent je Jože Potrebuješ.

In kaj je motečega pri tej oddaji? Mogoče to, da stane ena oddaja med 10 in 20 tisoč euri (vir, sicer je to skrit podatek – na nacionalki pa skrit podatek??), da je na sporedu ob petkih zvečer, ko bi bilo potrebno pomisliti na malce širšo publiko, kot samo na del ki ji je ta oddaja namenjena, to da se v petek vrti ob 20:30 uri in potem se ob 00:50 zavrti še ponovitev te oddaje??! Vendar to še ni vse, tudi ob nedeljah, ob 13.10 na TVS1 je ponovitev oddaje Na Zdravje!
Nacionalna televizija, kaj pa če bi v tem času zavrteli kakšen pornič?? namesto da nas “jebete” z oddajo Na Zdravje?

V detajle oddaje ne morem iti, ker je do sedaj nisem gledal več kot 3 minute skupaj, je pa zanimivo da me pogled na to oddajo vrne približno 25 let nazaj v čas, ko je obstajala še oddaja Košnikova gostilna (se še kdo spomni?)


In ker smo v Sloveniji vsi enakopravni in imamo enake možnosti (sanja svinja kukuruz), bi pričakoval da bomo imeli na nacionalni televiziji oddajo posvečeno tudi reggae glasbi, punk glasbi, tehno glasbi, itd.. Ah, kje pa.

Jeap, za to smo se borili – za oddajo Na Zdravje. Mogoče bi lahko predlagal, glede na to, da ima nacionalka malo svojega lastnega programa, da bi ta oddaja se predvajala vsak dan – zjutraj in zvečer. Če so nas “posiljevali” z več kot 20 let starimi Dnevniki, nas lahko posiljujejo tudi z oddajo Na Zdravje dvakrat na dan. Itak smo Slovenci ovce in nas vsak lahko “fuka”.

Zlivanje žolča na oddajo Na Zdravje je posledica petka, ki sem ga preživel zaradi povečane količine snega, doma in sem cel večer preklapljal med kanali in se dičil nad tem, kaj nam ponujajo. Program, ki ni vreden “pol kurca mrzle vode”!

p.s.: kletvice so v tem tekstu zgolj in samo zato, ker sem želel prikazati kako doživljam vse to sranje, ki nam ga ponuja nacionalna televizija – fukof!