Fragonard parfumerije so skoraj v vsakem večjem mestu na Azurni obali (Grasse, Eze, St Paul de Vence) in ko sem zagledal te “zgradbe”, ko so se pred njimi ustavljali avtobusi s turisti, sem se spomnil podobne zgodbe iz Turčije, kjer se je dalo kupiti najbolj ugodne, ročno izdelane “tepihe”. Vsaka država ima nekaj, kar množično privablja turiste, je naravno, predvsem pa je precej drago – hmm, imamo v Sloveniji kaj takšnega??

In seveda, ker sem moški, sem moral storiti, kar mora moški storiti – na hitro sem vstopil v prodajalno in še hitreje šel ven. Stotinja prešvicanih turistov, ki so se škropili s parfumi, je bila zame preveč. In ker sem moški (poglej dva stavka pred tem), sem moral kasneje, preden sva odhajala iz kraja Eze, še enkrat preizkusiti srečo. In tokrat je bila na najini strani. Prazna prodajalna, prijazne prodajalke, predvsem pa velika izbira.

Razložijo ti celoten postopek kako “pridelujejo” parfume, peljejo te čez proizvodnjo (tako kot v Turčiji) in na koncu ti prodajo parfume, oz. toaletno vodico. Ker imam precej izostren vonj, sem prepričal boljšo polovico ob prvem obisku parfumerije da se je “poškropila” s toaletno vodico in čez dve uri je bil vonj še vedno svež in močan. In to je bil razlog, da sva se kasneje še enkrat vrnila. Na koncu sva izbrala dva parfuma, ki naj bi bila “trajna” in narejena iz naravnih sestavin. Ali to drži, bom lahko komentiral po uporabi.

Klik na fotografijo za celotno galerijo Fragonard parfumerije
fragonard