Gregor Virant, Janez Šušteršič, Marko Pavliha, Matej Lahovnik, Rado Pezdir in Žiga Turk so se odločili, da bodo poskušali spremeniti stvari v Sloveniji in so na spletnem mestu začeli zbirati podpise za predčasne volitve. Že prvi dan so nabrali več kot 2000 podpisov – potem pa so Google Docs odpovedali poslušnost?!

Zapisali so:

Od političnih strank in kandidatov v volilni kampanji pričakujemo:

 1. Da bodo tekmovali z idejami, programi in zavezami, kako bodo Slovenijo popeljali naprej v družbo najbolj razvitih evropskih držav, vsem državljanom pa pomagali do čim višje kakovosti življenja.
 2. Da se bodo odpovedali aferaštvu, nizkim udarcem in podtikanjem.
 3. Da bodo predlagali rešitve za prihodnost, ne pa iskali izgovore v preteklosti.

In kaj me moti pri tej zadevi?


To, da se del teh ljudi, ki so bili v prejšnjem mandatu na funkcijah, sedaj prikazuje kot civilna iniciativa, ki bi rada spremenila situacijo v Sloveniji?! To mi ne gre skupaj. Razumel bi, če bi to počeli ljudje brez povezav s politiko (tako ali drugače), oz. ali lahko verjamem ex politikom, da ne počnejo tega s figami v žepu?! Moje mnenje je, da ne!

Dva zanimiva komentarja pod podpisi:

Kaksne volitve neki. Vsi se spokajte na letalo in pojdite po poti poljskih veljakov. Tako bo vsaj konec vseh vasih in njihovih zdrah!!!

Ste pa res riti. S tem mislim glavne podpisnike. Kaj ste pa Vi naredili ko ste bli v politiki. Virant: tvoja famozna reforma javne uprave… hahaha ne me basat. Da je potrebnih pet tet sa dobis pasus. Lahovnik: je fajn blo nastimat tes6 pobrat provizije, ko si pa videl da si naredu drek ki ga bomo placevali se vsaj 30 let, in ko si ugotovil da ni vec opcije za pobiranje provizij pa rep med noge. Mislim da vas ni sram in da mate jajca mesat strene pa sedet doma pod kiklami vasim babnc. Na bruhanje mi greste. Za konec pa to. A bi res radi da bo spet jansa premier. A ni blo dost kar je naredu v tistem mandatu ki ga je imel. Mislim pa vi ste kao cvet slovenskih intelektualcev. Sej me je sram

28 Responses to GremoNaVolitve.si – Dovolj je bilo. Gremo na volitve!

 1. Sonča Nose pravi:

  To kar se dogaja v našem slovenskem prostoru pri sedanji vodstveni strukturi je pod vsakim nivojem dobrega okusa.

  Fantje,ki ste se opogumili in napisali POBUDO ZA PREDČASNE VOLITVE VSE ČESTITKE!
  IMATE MOJO PODPORO!

  lep pozdrav

 2. markopigac pravi:

  Če misliš s citiranim komentarjem o poljskem političnem vrhu na tragično letalsko nesrečo si tudi sam prestopil meje etike.

  Ljudje, ki si želijo oblasti oz biti blizu bodo počeli vse, da se jim to tudi izide. Zakaj se močna imena mešajo v civilno družbo? Ker z močnimi imeni dosežeš večji odziv.

  Ljudje odločajo na volitvah o svoji usodi. Njihove odločitve so takšne kot so in ne moreš vplivati na njih s tem, da jim določaš kaj naj volijo in koga ne. Ker potem si še slabši od avtokratov. Če si nekdo želi Janšo, naj ga ima. Če si ne želi v penzijo pri 65. letu, kdo mu brani. Ne?

 3. Kaja pravi:

  Had ima veliko preveč časa, zato prebere veliko preveč neumnosti. Moram pa priznati, da me njegovo pametovanje neizmerno zabava, kot tudi dejstvo, da si nikoli ne bo priznal svoje retorične nemoči in “zaplankane” maloumnosti.

 4. had pravi:

  @kaja: imas ti kak problem z menoj? ce si funkcionalno pismena je tukaj govora o necem drugem, kot o meni?

  @marko: kopiral sem odzive.. to si ljudje mislijo tudi o tej pobudi..

 5. IRENA pravi:

  Imate vso mojo podporo za predčasne volitve,dost jih imam…
  Lep pozdrav.

 6. mirko pravi:

  DOL Z ZANIČ VLADO.ČIMPREJ NA VOLITVE.

 7. janez pravi:

  gremo na volitve in volimo stranko katerih poslanci delajo častno ob sobotah in nedeljo . nagrado brezplačen prevoz z javnimi prevoziin plačanim pogrebom.vlada mini,minimalna dokler nismo vsi zaposleni, ima plačo 1500 eur bruto ,program datumsko zavezujoč njihove reference so volja do dela, znanje, vizije, sposobnosti ki jih imajo dajo na voljo ljudem ,ker spremembe morajo biti kolosalne in tako da se ni bati da bi se omrežja lepila na njih. kdor ima tak potencial ima moj glas

 8. IRENA pravi:

  GREMO NA VOLITVE,DOL Z PAHORJEM,KRESALOVO…….

 9. Kaja pravi:

  @had: Vsaka vrstica, ki jo na ekran spraviš je tvoje stališče. Žal si postal že zelo neokusen s svojevrstnim gostilniškim pristopom (swinganje v levo in podobno). Občutek imam, da ti gredo stvari iz življenja vsakdanjega smrtnika precej bolje, kot pa zahtevne politične teme, zato ti priporočam, da še naprej nizaš svoj opus objav o turističnih krajih. Prosim, da mi tokrat navržeš en konkreten argument v svojo obrambo.

 10. had pravi:

  @kaja: jaz tebi argumente? lool.. saj se hecas.. ali pac ne stekas? saj ni tako tezko no.. daj, poskusi ponovno..

 11. Kaja pravi:

  Revež. Samo potrdil si moje besede. Pahor bi te imenoval za glavnega “kljukca”.

 12. had pravi:

  @kaja: se enkrat, ce ti se vedno ne potegne.. tukaj je debate o necem drugem, kot o meni..

  upam, da bo vsaj sedaj to razumela.. sicer se lahko potrudim in ti narisem?

 13. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Had, sem Janšo zelo lahko jemal zadnje čase, pol pa pride komentatorka Kaja in me spomni, zakaj ga ne smem lahko jemati. Očitno po vseh izkušnjah z desno opcijo čar demagogije še pri premnogih ni popustil. Je pa zanimivo, kako so ponovno članek o tematiki X spremenili v čalnek o tebi. Pa saj to je smešno in žalostno hkrati…

 14. Kaja pravi:

  had: Risanje bi bilo zanimivo področje zate, saj kaže, da ti že osnovno razumevanje komentarjev povzroča težave.

  Slovenec na Tajvanu: Žal mi je, da pri nas vse bolj popularna inozemska terapija na tvoje slovenceljsko beketanje ne vpliva. Vse skupaj me spominja na Janeza, ki je šel za vikend prvič v London in nazaj prišel božansko moder.

 15. had pravi:

  @kaja: imas prav.. res ne morem razumeti kaj komentiras, ko je govora o volitvah.. ali pa si mogoce narobe razumela in si mislila da sem jaz volitve?

 16. Matej pravi:

  Sem za prečasne volitve, vendar nočem ne Janše na Pahorja!!! Janša in Pahor: Slovenci vaju mamo DOST. Zginta vsak v svoj konc in tam bodita. Z besedo Janša in Pahor targetiram tudi njihove “bližnje” (politike).

  Folk ma poln k***c podtikanj, afer, zviševanja davkov, trošarin,… same slabe lastnosti – tudi ene ni bilo že nekaj časa!

 17. Sabina pravi:

  Tako kot ostali imam tudi jaz dost te šlamparije in nategovanja. Naj že enkrat nekdo pove da smo v riti in, da nas reši lahko samo še nekdo tretji. Kdo bi lahko to bil, ne vem, vem pa, da tako ne more iti več.Sramota za to državo, kaj vse se dogaja. Podpiram vas v celoti.

 18. podplat pravi:

  Partitna demokracija obrača vedno iste obraze. Torej predčasne volitve ne rešijo prav ničesar. Sper novi obrazi, spet stranka zmagovalka s svojim premierjem. In to je se ve, da tisti ta kisedaj vodi državo v maloro, akli tisti ki je to isto delal že prej.

 19. On pravi:

  Pa saj ravno to je problem:
  OK recimo, da je pobuda po spremembi do neke mere smislena (čeprav volitve, redne ali predčasne, ne bojo spremenile bistvenega problema, pomanjkanje zaupanja, brez katerega pa nobena reforma ne bo šla preferendumsko skozi). Bolj je problem, da se Virant, Pavliha (o primernosti imena sploh nebi) in Turk javno zavzemajo za to možnost predvsem v smislu vrnitve desnice na oblast – Turk to celo zapiše (http://blog.zturk.com/).

 20. On pravi:

  @ Kaja: Ne razumem ljudi kot je Kaja – kaj nimaš boljšega dela, kot da po spletu preganjaš ljudi, ki nimajo s teboj usklajenega mnenja. ali ti ljudje, s katerimi se ne strinjaš predstavljajo nevarnost? te je strah, da bi te s svojimi argumenti prepričali? ti bi bolj ustrezalo enoumje?

 21. Tomaz pravi:

  Lol, prav moral sem se nasmejat Kaji in njenemu pristopu blatenja avtorja, v temi ki o zvezi s tem nima niti malo veze. Ocitno kljub svoji eminenci ne ve, da obisk tega bloga ni obvezen in lahko mirne volje prezre, kaj se dogaja tukaj.

 22. Matjaž pravi:

  Precej onostranski pogled Had.Drži, da vsaj bivši ministri morda niso najbolj primerni predstavniki civine družbe. A tako v Slovneiji pač je. Večino civilne družbe obvalduje politika. V športu naprimer so še vedno stare partijske strukture. Razna društva, naprimer novinarjev, in podobno, funkcionirajo kot podaljšana roka partije. Tokrat pa sta dva ministra, ki formalno nista bila člana SDS, javno podprla pobudo, za katero večina državljanov misli, da je potrebna.
  Naj se jima pridruži še kdo iz vladajoče elite pa bo večja verjetnost, da bodo uspeli.

  Sicer pa se razni komnetatorji zelo rado obregate ob slabo vladanje JJ. Kakšno slabo vladanje neki? Tip je znal vadat, vedelo se je kdo pije in kdo plača. Morda niso bile sprejete reforme, ki bi lahko bile. A precej je bilo narejenega. ta valda je za dve leti pospravila v predal stavri ki jih je vlada JJ naredila in jih v tretjem letu počasi pričela vleči na svetlo kot svoje. GG in pregod na digitalno oddajanje. Vse prirpavljeno že prej, nekaj tudi izvedeno, nekaj za dve leti v predal in tik pred zdajci na plano. Nekaj se je pod JJ naredilo, morda premalo, sedaj pa se ne naredi nič. Torej razlika je očitna.
  Če pa imamo nekoga tretjega, še boljšega, morda bolj poštenega in po možnosti sposobnega. Takoj na plan z njim in NA VOLITVE.

 23. Marjan Drobež pravi:

  hočem biti, ne predsednik vlade, ampak želim delovno mesto diktatorja Slovencev in Slovenije: Moja Ustava (to je Ustava Slovenije bo imela samo štiri člene:
  1. Zakon je Diktator
  2. Diktator je Zakon
  3. Pred Zakonom ste vsi enaki
  4. O vsem odloča diktator, če ne želi drugače

  Izvolite me in živeli boste bolje!

 24. svoboda pravi:

  Kopiram iz Pozarreporta. NAJPREJ TO, POTEM VOLITVE!!!!!

  Peter,14.06.2011 09:13:53
  Stari politiki se bojijo, da ne bi bili izvoljeni.
  NOVI VOLILNI SISTEM na referendum.
  V parlament pridejo samo neposredno izvoljeni predstavniki ljudstva iz volilnih okrajev. Ljudje dajo mandat in ga lahko tudi vzamejo, če poslanec ne dela v dobro javnega interesa.
  Slovenijo razdelimo na 88 volilnih okrajev. Na volilnem listu lahko kandidirajo samo tisti, ki imajo stalno prebivališče v okraju ali so bili rojeni v tem volilnem okraju.
  Ljudje dajo mandat osebi in ne stranki. Ljudje lahko tudi vzamejo mandat poslancu, če niso zadovoljni z njegovim delom, tako da z novimi volitvami izvolijo novega poslanca v njihovem volilnem okraju (nižji stroški).
  Prepovedano je kakršnokoli spozoriranje volilne kampanje s strani gospodarstva in lobijev. Kdo financira poslanca mora biti razvidno, transparentno in javno objavljeno med volilno kampanjo in v času mandata poslanca.
  Če poslanci ne delajo v korist ljudstva, jih ljudstvo lahko zamenja. Na ta način razbijemo strankokracijo, kjer poslanci glasujejo tako, kot jim rečejo vodilni v strankah, za katere pa se ne ve, kdo stoji od zadaj za njimi ( korupcija ).
  Z referendumom si lahko izborimo nov volilni sistem in dobimo svojo državo nazaj. Proti bodo tisti, ki želijo še naprej manipulirat in izkoriščat ljudstvo.
  Glasovanje v parlamentu je lahko samo javno ( razvidno, jasno, transparentno ) zato, da lahko volilci kontrolirajo delo svojih predstavnikov.
  Predsednika vlade izvolimo neposredno na volitvah, ki potekajo istočasno z volitvami v parlament.
  Predsednika države izbere parlament sam ( nima večjih pristojnosti v miru ).
  Ljudje moramo imeti kontrolo nad poslanci in ne smemo izgubiti kontrole nad politiko.
  Rešitev je NOVI volilni sistem, kjer volilci volijo ljudi in ne stranke ter poslanci odgovarjajo volilcem in ne strankam.
  LJUDSKI PREDLOGI/DOPOLNILA K NOVEMU VOLILNEMU SISTEMU:
  – prepovedano vmešavanje vseh veroizpovedi v sponzoriranje kandidatov (Veroizpoved je svobodna volja slehernika in kot takšna naj sleherniku predstavlja sveto zatočišče duhovnosti in naj se v nobeni meri ne omejuje na politiko)
  – poslanska in županska funkcija nista združljivi
  – zmanjšanje števila volilnih okrajev in s tem zmanjšanje števila poslancev v parlamentu
  – omejitev poslanskih mandatov na dva ali tri maksimalno
  – liho število volilnih okrajev
  – rezervirano število poslanskih mest za slovenske manjšine
  – poslanci, ki bodo predčasno prenehali poslansko funkcijo niso upravičeni do kakršnihkoli nadomestil
  Če vam je predlog všeč, ga posredujte naprej. Lahko pa se nam pridružite na Facebooku.

 25. Miha pravi:

  @had, svaka čast, da se ti da odgovarjat funkcionalno in drugače nepismenim osebkom.

  Mimogrede, tudi sam si želim, da bi se uveljavil nov volilni sistem in predvsem glasovanje za poslance in ne za politične stranke. Se pa ne strinjam v celoti z volilnimi okraji. Ce se mi zdi nekdo iz naprimer Prlekije bolj posten in z boljso vizijo, zelim glasovat zanj, ne pa za ljubljanske pokvarjence!

 26. Stane Bizaj pravi:

  Sedanja vladna garnitura je dokazala, da je nesposobna zato je nujno za Sloenijo, da odstopi. Pahor je marioneta nesposobnežev in podpira klientalizem in plenjenje Slovenije. Dost mamo tega.
  Odidi v zgodovino z epitetom nesposobneža.

 27. had pravi:

  @stane: eno vprasanje.. kdo je ustvaril tajkune? oz. kdaj se je zacela tajkunizacija slovenije?

 28. glista pravi:

  a niso to resetiranci? en sam blef. v naši situaciji seveda to ne bo zaleglo, ker se po resetu naloži isti SW. FORMATIRANJE mogoče, pol pa linux damo gor pa bo…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.