Gregor Virant, Janez Šušteršič, Marko Pavliha, Matej Lahovnik, Rado Pezdir in Žiga Turk so se odločili, da bodo poskušali spremeniti stvari v Sloveniji in so na spletnem mestu začeli zbirati podpise za predčasne volitve. Že prvi dan so nabrali več kot 2000 podpisov – potem pa so Google Docs odpovedali poslušnost?!

Zapisali so:

Od političnih strank in kandidatov v volilni kampanji pričakujemo:

  1. Da bodo tekmovali z idejami, programi in zavezami, kako bodo Slovenijo popeljali naprej v družbo najbolj razvitih evropskih držav, vsem državljanom pa pomagali do čim višje kakovosti življenja.
  2. Da se bodo odpovedali aferaštvu, nizkim udarcem in podtikanjem.
  3. Da bodo predlagali rešitve za prihodnost, ne pa iskali izgovore v preteklosti.

In kaj me moti pri tej zadevi?


To, da se del teh ljudi, ki so bili v prejšnjem mandatu na funkcijah, sedaj prikazuje kot civilna iniciativa, ki bi rada spremenila situacijo v Sloveniji?! To mi ne gre skupaj. Razumel bi, če bi to počeli ljudje brez povezav s politiko (tako ali drugače), oz. ali lahko verjamem ex politikom, da ne počnejo tega s figami v žepu?! Moje mnenje je, da ne!

Dva zanimiva komentarja pod podpisi:

Kaksne volitve neki. Vsi se spokajte na letalo in pojdite po poti poljskih veljakov. Tako bo vsaj konec vseh vasih in njihovih zdrah!!!

Ste pa res riti. S tem mislim glavne podpisnike. Kaj ste pa Vi naredili ko ste bli v politiki. Virant: tvoja famozna reforma javne uprave… hahaha ne me basat. Da je potrebnih pet tet sa dobis pasus. Lahovnik: je fajn blo nastimat tes6 pobrat provizije, ko si pa videl da si naredu drek ki ga bomo placevali se vsaj 30 let, in ko si ugotovil da ni vec opcije za pobiranje provizij pa rep med noge. Mislim da vas ni sram in da mate jajca mesat strene pa sedet doma pod kiklami vasim babnc. Na bruhanje mi greste. Za konec pa to. A bi res radi da bo spet jansa premier. A ni blo dost kar je naredu v tistem mandatu ki ga je imel. Mislim pa vi ste kao cvet slovenskih intelektualcev. Sej me je sram