Restavracija diVino ima svoje ogromne prostore v Kristalni palači v Ljubljani. Prejšnji teden, ko je potekal Seedcamp v IBM prostorih v 3. nadstropju Kristalne palače, smo šli preizkusiti hrano v diVino, ki se razteza v dve nadstropji in ima dve terasi. In bili presenečeni nad kvaliteto in prijaznostjo osebja. Jaz sem jedel rump steak tagliato in ratatouille in vse skupaj pomazal s prsti. Rump steak je bil mehak kot maslo, kar je posledica njihove priprave mesa na nizkih temperaturah (če se prav spomnim!).

In včeraj sva ponovila vajo. Jaz sem se odločil za 500g T-Bone, boljša polovica pa za pečeno hobotnico. T-Bone je bil točno takšen kot ga imam jaz rad – brez koščka rdečega mesa in tako nežno mehak, da sem se spraševal kaj sem hudiča jedel do sedaj, ko sem naročil T-Bone v drugih restavracijah. Da o hobotnici niti ne pišem – odlična in okusna! Tako dobro, da ni bilo več prostora za sladice!


Cene v daVino so povsem primerljive s cenami v ostalih restavracijah v Ljubljani, vendar je ponudba precej boljša – vsaj sedaj, na začetku. Glede na to, da sem bil že parkrat razočaran nad hrano v restavraciji Argentino, sem si sedaj našel restavracijo, kjer bom užival v mesu.

Poleg hrane imajo tudi odlično Coca Colo (10x to Vuk!), domače hladne čaje in še bi lahko našteval. V sami restavraciji imajo tudi poseben kotiček Dulcis Gourmet, kjer so na voljo marmelade, kis, vino, med, oljčno olje, pršut in druge sušene mesnine. Kot sem že zgoraj omenil, pika na i pa je osebje, ki je prijazno, predvsem pa nevsiljivo!

In še slabost restavracije – WC, ki ni v samem sklopu restavracije, ampak je v Kristalni palači – kdorkoli je že to planiral na ta način, je naredil precej veliko škodo!