Restavracija diVino ima svoje ogromne prostore v Kristalni palači v Ljubljani. Prejšnji teden, ko je potekal Seedcamp v IBM prostorih v 3. nadstropju Kristalne palače, smo šli preizkusiti hrano v diVino, ki se razteza v dve nadstropji in ima dve terasi. In bili presenečeni nad kvaliteto in prijaznostjo osebja. Jaz sem jedel rump steak tagliato in ratatouille in vse skupaj pomazal s prsti. Rump steak je bil mehak kot maslo, kar je posledica njihove priprave mesa na nizkih temperaturah (če se prav spomnim!).

In včeraj sva ponovila vajo. Jaz sem se odločil za 500g T-Bone, boljša polovica pa za pečeno hobotnico. T-Bone je bil točno takšen kot ga imam jaz rad – brez koščka rdečega mesa in tako nežno mehak, da sem se spraševal kaj sem hudiča jedel do sedaj, ko sem naročil T-Bone v drugih restavracijah. Da o hobotnici niti ne pišem – odlična in okusna! Tako dobro, da ni bilo več prostora za sladice!


Cene v daVino so povsem primerljive s cenami v ostalih restavracijah v Ljubljani, vendar je ponudba precej boljša – vsaj sedaj, na začetku. Glede na to, da sem bil že parkrat razočaran nad hrano v restavraciji Argentino, sem si sedaj našel restavracijo, kjer bom užival v mesu.

Poleg hrane imajo tudi odlično Coca Colo (10x to Vuk!), domače hladne čaje in še bi lahko našteval. V sami restavraciji imajo tudi poseben kotiček Dulcis Gourmet, kjer so na voljo marmelade, kis, vino, med, oljčno olje, pršut in druge sušene mesnine. Kot sem že zgoraj omenil, pika na i pa je osebje, ki je prijazno, predvsem pa nevsiljivo!

In še slabost restavracije – WC, ki ni v samem sklopu restavracije, ampak je v Kristalni palači – kdorkoli je že to planiral na ta način, je naredil precej veliko škodo!

16 Responses to Restavracija diVino – Kristalna palača Ljubljana

 1. jm pravi:

  No, hrano bi tudi jaz pohvalil. Kelnerja, ki jo je stregel bi pa poslal še malce na kakšno izobraževanje. Neka prisiljena prijaznost pomešana z občutkom, da bi pa on raje stregel kakšni manekenki je zavdajala iz njega.

 2. Tit Petric pravi:

  Sam lahk še dodam zravn vse pohvale za lokal na vrhu tega nebotičnika, “20” neki – ne spomnim se točnega imena. Oh tiste sladice, za umret dobre. Pa normalne cene, že za kavo ki je mislim da, 40 centov cenejsa kot v neboticniku v centru.

  Definitivno pridem nazaj, večkrat.

 3. had pravi:

  @tit: tudi s tem se popolnoma strinjam.. bil gor, jedel in nisem hotel dol :) strah pred visino, predvsem pa bi jedel do nezavesti :)))

 4. Gourmet pravi:

  Za Argentinota se ne bi mogla bolj strinjati – podn. Tole bo pa treba sprobat – kmalu;-)

 5. 毛泽东 pravi:

  Kakorkoli že buzzwordiraš, olepšuješ ipd., neizpodbitno dejstvo je, da je končni rezultat teh pacanj še vedno drek. In znanstveno dokazano ne smrdi nič manj kot po normalni hrani. Kot tudi še niso uspeli dokazati, da bi bil kaj lažje zbrisljiv z riti ali da bi se kaj manj oprijemal sten školjke ali se vsaj manj lepil na krtačo.

 6. Mare pravi:

  Ta diVino je bolj revščina. Včeraj sva bila tam s kolegom in je bil moj biftek (ki je bil naročen kot “naj bo skoraj srov”) take barve, kot da bi ga kuhali v mikrovalovki – niti rozast ni bil znotraj.

  Kolega, ki je jedel T-Bone steak, pa se je spraševal, kaj je narobe z njegovim nožem, da tako težko reže meso. No, z nožem ni bilo nič narobe :)

  Krompir pa je bil utopljen v olju. Ter neskončnokrat pogret.

  • had pravi:

   ne zagovarjam nikogar, vendar v divino pripravljajo meso po drugacni metodi kot drugje.. in t-bone je pecen na lava grilu..

   in verjetno bo vsak imel drugacno izkusnjo, kar pa je samo dobro.. :)

 7. Mare pravi:

  Verjemi, da vem, kako zgleda meso, pečeno na lavi :) Tisto, kar sem dobil, pač ni bilo to.

 8. zhb pravi:

  Ah, Mare, brez veze se tu prerekaš. Avtor je pač “pozabil” dopisati “oglasno sporočilo”

  • had pravi:

   seveda.. kako si uganil? :)

   sicer pa je zanimivo, da do sedaj še nisem dobil negativne izkušnje na njihovo hrano, pa je recimo na Seedcampu jedla tam kopica prijateljev, ki imajo okus :)

 9. Sara pravi:

  Palačo sem sicer obiskala na kratko, sestanek, vendar se tole sliši odlično, nujno preverim še restavracijo! Hvala za info.
  Problem sem imela bolj z lifti:)

 10. Andrej pravi:

  Restavracija je ok, nekih kulinaričnih presežkov pa ne nudijo. Drugače pa kot zaposlen v Kristalni palači: lifte vsak dan (!!!) čakamo minimalno 10 minut (kljub temu, da vsa nadstropja še niso ‘naseljena’), večkrat na teden se nekaj pokvari: vrata, klima, počene cevi v wc-ju, ko dežuje, v garažah stojijo celi bazeni vode, tisti ‘vodomet’ pri stavbi je sploh katastrofa: projektiran je bil tako, da voda teče iz 3. (?) nadstropja v granitni bazen, vendar tudi v brezveterju vodo nese mimo bazena, tako da je tam nemogoče parkirati. Na srečo je vodomet večino časa kar izklopljen. Ta teden smo z grozo ugotovili, da je na stavbi kar nekaj stekel razbitih (bodo tudi odpadala, tako kot pri Nami?). Skratka, projektanti te stavbe so udarili mimo.

  • Matty pravi:

   Praktičnost ni važna, stavba verjetno je že in še bo pobrala nagrade kot odlično oblikovana in zasnovana, creme de la creme našega arhitekturnega znanja…

   :-)

 11. Sara pravi:

  Včeraj sva s fantom jedla testenine s tartufi in svinjski ombolo s pečeno zelenjavo. Pila sva rdeče hišno vino in Batič rose. Aperitiv cosmopolitan in radler.
  Midva sva bila navdušena, prinesejo še male kruhke (iz navadne moke, pirine in koruzne), parmezan na deski za naribat (v kosu), postrežba zelo dobra in cena za vse to 38 eur.
  V twenty cafe sva jedla skutino tortico in lešnikovo, vzela sem še macaron z malinami (11 eur)… same pohvale :) Še pridemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.