Azijska restavracija Tloft in Bubble tea / Gosposvetska 4, Ljubljana

Azijska restavracija Tloft se nahaja na Gosposvetski cesti v Ljubljani. Tloft je bil odprt 26.8. in ponuja azijsko hrano in čaje, poleg tega pa tudi Bubble tea, ki je očitno velik trend med mladimi. Glede na to, da sem slišal par pozitivnih stvari o hrani v Tloftu, sem se odločil, da jih obiščem.

Tloft je pozicioniran nasproti Tabay Brothers in je povsem na novo, minimalistično, urejena restavracija, kavana in čajnica. Na meniju je precej azijskih stvari, vendar na žalost še nimajo sušija (veganskega), ki sem si ga zaželel. Ker je bila moja izbira brez sušija precej majhna (jo skoraj ni bilo), sem se odločil, da preizkusim “steam buns” s tofu sirom (cena 4,90 eurov, če se ne motim) in zraven sem naročil Bubble tea – novost v Sloveniji.

Steam bunsa sta bila sicer ok, vendar nobenega presežka. Edina stvar, ki mi je bila v veselje, je bilo dejstvo, da ni v njih nobenega mleka, jajc, ali česarkoli drugega. Porcija je majhna in se niti pod razno ne naješ tega. Tudi okusi bi bilo lahko malce bolj pestri, saj je sicer čutiti samo pekočino, vse ostalo pa je precej plastično.

Druga stvar pa je Bubble tea, ki je očitno v teh dneh pravi hit v Ljubljani, saj je v pol ure vstopilo v Tloft cel kup mladih, ki so naročili to pijačo. Seveda sem jo tudi jaz – nič posebnega v bistvu. Sladek “čaj” (mehurčkasta pijača), ki pa ima dodane zračne kroglice (sami izberete okus, ki ga potem dobite v obliki kroglic / kvadratkov dodanega v samo pijačo). Mene pijača ni navdušila, predvsem pa mi je bila brez okusa.

Nisem bil navdušen. In verjetno se ne bom več vrnil v restavracijo. To pač ni hrana, ki bi mi bila blizu, predvsem pa ni to hrana s katero bi se prehranjeval. Zanimivo bi bilo slišati recenzijo nekoga, ki se dejansko spozna na azijsko hrano!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja