Adobe Edge – Eg – je to konec Flash tehnologije?

Naslov je retoričen? Adobe je danes predstavil novo rešitev za vse, ki niso navdušeni nad Flash tehnologijo in prisegajo na novodobne pojme HTML5, JavaScript, CSS3, ki se brez problemov prikazujejo tudi na iNapravah – Adobe Edge – Eghttp://labs.adobe.com/technologies/edge/. Rešitev so sicer predstavljali že lani oktobra (vir), danes pa je na voljo tudi za “dolpoteg”.

Rešitev Edge je na voljo brezplačno, saj šele drugo leto pričakujejo izdajo “polne” verzije, ki pa bo imela tudi svojo ceno. Tako kot jo imajo vsi izdelki podjetja Adobe.

Adobe poudarja, da Edge ne bo zamenjal orodij Flash in Dreamweaver, ampak bo dal razvijalcem možnost uporabe trenutno zanimivih standardov, predvsem pa se bo s to potezo zasidral na visoko na prestolu orodij za urejanje teh vsebin. Tega orodja se najbolj veselimo uporabniki iNaprav, ki bomo končno videli bannerje, za katere smo sedaj bili prikrajšani (joke!).

Google je že pred časom predstavil Swiffyhttp://swiffy.googlelabs.com/ orodje za pretvorbo Flash datotek v HTML5 kodo. Vendar zadeva ni povsem preprosta, saj mora biti tudi Flash pripravljen primerno, sicer Swiffy ne more narediti čudežev.

Adobe Edge je danes polnil novice na tehničnih portalih na spletu in uporabniki so večinoma navdušeni:

 

Komentarji so zaprti.