Pred časom sem pisal o tem, da letos nisem imel dopusta, oz. da so bile to počitnice maja v Franciji in delovni teden v Londonu. Sem pa konec aprila opravil prvi skok v takrat ledeno morje in s tem se je moja odisejada z morjem končala za letos. No skoraj, kajti dva dni nazaj sem bil postavljen pred golo dejstvo, da nimam druge možnosti, kot da grem na morje v meni ljubo Opatijo, v Grand Hotel 4 opatijska cvijeta, s katerim imava precej dobrih izkušenj.

Pogrešal sem vonj po morju. Pogrešal sem sedenje ob morju, kot to počnem sedaj in namakam noge vanj, čeprav je precej hladno in zraven surfam po internetu – Opatija je precej dobro pokrita z brezplačnim Wi-Fijem! Pogrešal sem gužvo na stojnicah ob morju, kjer se prodajajo stvari, ki me spominjajo na otroštvo in ki se kupujejo samo za to, da se kupujejo. Pogrešal sem vonj pečene koruze, kot tudi sladkorne pene.

Opatija je v tem času prav zanimivo mesto – mesto upokojencev. Kamorkoli se obrneš, povsod so samo seniorji s svojimi juniorji (vnučki). Prav zanimiv kontrast, ki ga sam sicer do sedaj še nisem opazil in sem verjel v to, da so to le “bajke” – namreč da jeseni obalne kraje zasedejo penzionisti. No, Opatija je že od nekdaj priljubljeno mesto starejših – sam sem pred mnogo mnogo leti celo verjel, da bom na stara leta živel v Opatiji v eni izmed praznih vil. Upanje sicer umre zadnje, vendar so cene nepremičnin v Opatiji tako krepko napihnjene, da je vse to samo iluzija!

Aha, še hotel iz naslova – v njem sedaj bivava že vsaj osmič (če sem pravilno preštel) in za zelo ugodno ceno ponuja precej. Sedaj je zaradi renoviranja zaprt SPA del (škoda, ker imajo super savne), vendar so sobe velike in z veliko svetlobe, prav tako pa je zelo dobra tudi hrana! Osebje je prijazno in se potrudi ustreči.

Če bo kdorkoli šel v ta hotel, še nasvet – zahtevajte sobo v hotelu in ne depandansah zraven – in če ne gre drugače, se tudi “zbunite” v recepciji za to. Nama je že parkrat pomagalo, saj je veliko boljše, če se ti ni treba sprehajati čez hotele na večerjo, ali v savno?!

Sicer pa ja, morje je kul!Klik na fotografijo za celotno galerijo Le Jardin Exotique Eze
le jardin eze

Klik na fotografijo za celotno galerijo Abbaye Notre-Dame de Sénanque
provansa abbaze notre dame de senanque

Klik na fotografijo za celotno galerijo Orange – rimsko gledališče
orange rimsko gledališče

Klik na fotografijo za celotno galerijo Aix-en-Provence
aix en provence photos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Pont du Gard
pont du gard photos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Bolšji trg – Villeneuve Lez Avignon
bolsji trg