Danes zvečer je v Narodni galeriji potekala prireditev, ki so jo v družbi Delo poimenovali Iz starega v novo. Predstavitev prenovljegena časopisa Delo je vodila odgovorna urednica Dela Romana Dobnikar Šeruga, ki naj bi ji škotska prinašalka, psička Wi prinesla prenovljen časopis – vendar je psička ubrala svojo pot in odšla mimo nje!

Prenovljeno Delo naj bi bilo bralcem bolj prijazno, predvsem pa naj bi šlo v korak s časom in navadami bralcev – sam se sicer ne štejem med njih, zato mi je pogled na tiskano izdajo povzročil precej smešno situacijo, ko sem ugotavljal ali je večji ali manjši, ali pa je v končni fazi velikost ostala enaka?!

Prenovo Dela je vodil svetovalec za časopisni dizajn Hans Peter Janisch, ki se lahko pohvali že s precej časopisi po celem svetu, prav tako pa je bil tudi Romanin sogovornik na odru. Fotografije dogodka (ker nisem imel s seboj fotkota) si lahko ogledate tukaj.

Ko sedajle listam jutrišnje Delo, se mi spremembe ne zdijo ravno velike – povečana fotografija na naslovnici, več manjših naslovov na podstraneh, malce bolj razdelane vsebine, predvsem pa opazim cel kup oglasov?! So to mogoče te nove bralne navade?