Bonacarte je brezplačna mobilna aplikacija, ki študentom s pomočjo tehnologije GPS poišče njim trenutno najbližje gostilne na bone – skupaj z meniji. Ups! Bonacarte je tudi še sedaj mobilna aplikacija, ampak je postala tudi spletna aplikacija, s katero lahko uporabniki na zemljevidu pregledujejo gostilne, kjer lahko jedo na študentske bone – http://www.bonacarte.si/, komentirajo s Facebook connectom, prav tako pa lahko “puščajo bedže” in tako prikažejo, kje so najboljše stvari v mestu.

Ker gre celoten splet v “networking”, je tako tudi pri Bonacarte – prijatelje lahko povabiš na kosilo (ki si ga seveda plačajo sami) in tako ješ v dobri družbi.

Glede na to, da so na začetku imeli Symbian app, Android app in iOS app, mi je tale sprememba, da so naredili tudi spletno različico zelo všeč. Sicer nisem njihova ciljna publika, vendar mi je všeč, da se delajo takšni “zastonjski” projekti v Sloveniji, ki pomagajo uporabnikom.

Predvsem pa me veseli, da razvijalci na začetku naredijo stvar, ki njim samim rešuje probleme, potem pa ugotovijo, da se s taisto težavo srečujejo tudi drugi uporabniki. Rispekt Bonacarte za ta projekt!

blank