Pred parimi meseci je Google predstavil novost – Google+ project – plus.google.com, ki naj bi postal Facebook ali Twitter “killer”. No, nič od tega se v tem času ni zgodilo. In ko je Google predstavljal novost, je pozabil na poslovne uporabnike, oz. podjetja, ki bi prav tako imela svoje Google+ profile in za njimi komunicirala z javnostmi!

Včeraj je Google popravil tudi to, ko je predstavil možnost odprtja profila za podjetje, blagovno znamko, skratka za poslovne namene. In kako se kreira stran?

Če imate Google+ račun, potem kliknete na tole povezavo https://plus.google.com/u/1/pages/create, oz. poiščete na desni strani Create a Google+ page. Pojavijo se vam različne možnosti, med katerimi lahko izbirate:

 • Local Business or Place (hotels, restaurants, places, stores, services …)
 • Product or Brand (apparel, cars, electronics, financial services …)
 • Company, Institution or Organization (companies, organizations, institutions, non-profits …)
 • Arts, Entertainment or Sports (movies, TV, music, books, sports, shows …)
 • Other

Izberete željeno, dodate informacije, ki jih Google zahteva od vas in kliknete Create

Skreira se vam čuden URL naslov vaše Google+ strani – https://plus.google.com/u/0/b/114746879732865050555/, kjer imate potem možnost urejanja profila (dodate fotografijo, vpišete podatke) in s tem ste ustvarili svoj poslovni profil.

Sedaj lahko povabite druge, da vas sledijo, oz. vi sledite druge. In to je to. V bistvu so bila pričakovanja veliko večja, kot pa tole, kar smo dobili. In glede na uporabnost Google+, ki je do sedaj ni imel ravno velike, se bojim, da tudi s temle ne bo naredil nekega večjega premika, oz. da ga bodo uporabljali samo tisti večji, ki imajo že tako veliko sledilcev na ostalih družbenih omrežjih.

Oz. kot sem napisal na Google+ že 30. junija – Tole bo tko kot wave, al buzz :) prve tri dni zanimivo, pol pa bomo vsi spet na twitterju al pa facebooku :)
Google pač nima sreče s takšnimi projekti. Namesto da bi kupil Twitter in imel čudovito platformo, se je odločil za svoj razvoj!

5 Responses to Google+ sedaj na voljo tudi za podjetja in poslovne namene

 1. jokeman pravi:

  Cel čar Google+ je to, da ni facebook. Fotografska skupnost je na + zelo dobro zaživela. lahko ti šeram circle 500 fotografov (ni originalno moj, ga je nekdo druga dal v skupno rabo). Boš videl, da se tam zelo veliko dogaja :)

 2. smoger pravi:

  @had: https://plus.google.com/u/0/b/114746879732865050555/ -> uštimaj si fotko z boljšo ločljivostjo.

 3. Matejr pravi:

  Tudi jest ne vidim nekih pretiranih koristi od maloštevilnih opcij. Se pa strinjam, da je velika prednost Google+ slike in videji…

 4. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Mislim, da bo Google+ del svete trojice in bo imel svojo dinamiko. Ne bi ga že prehitro odpisal. Mislim, da še ni zaživel na mobilnih platformah in tam jaz vidim prihodnost. Ni ga boljšega appa za iPhone kot je Twitter, imho.

 5. Niti 4 leta ni minilo pa je šel (že tretjič ali katerič) končno rakom žvižgat. Mi pa ni jasno kako bo sedaj deloval Google local aka Google maps za podjetja, ker so vpisi slednjih vezani na Google+. Any ideas?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.