Pred parimi meseci je Google predstavil novost – Google+ project – plus.google.com, ki naj bi postal Facebook ali Twitter “killer”. No, nič od tega se v tem času ni zgodilo. In ko je Google predstavljal novost, je pozabil na poslovne uporabnike, oz. podjetja, ki bi prav tako imela svoje Google+ profile in za njimi komunicirala z javnostmi!

Včeraj je Google popravil tudi to, ko je predstavil možnost odprtja profila za podjetje, blagovno znamko, skratka za poslovne namene. In kako se kreira stran?

Če imate Google+ račun, potem kliknete na tole povezavo https://plus.google.com/u/1/pages/create, oz. poiščete na desni strani Create a Google+ page. Pojavijo se vam različne možnosti, med katerimi lahko izbirate:

  • Local Business or Place (hotels, restaurants, places, stores, services …)
  • Product or Brand (apparel, cars, electronics, financial services …)
  • Company, Institution or Organization (companies, organizations, institutions, non-profits …)
  • Arts, Entertainment or Sports (movies, TV, music, books, sports, shows …)
  • Other

Izberete željeno, dodate informacije, ki jih Google zahteva od vas in kliknete Create

Skreira se vam čuden URL naslov vaše Google+ strani – https://plus.google.com/u/0/b/114746879732865050555/, kjer imate potem možnost urejanja profila (dodate fotografijo, vpišete podatke) in s tem ste ustvarili svoj poslovni profil.

Sedaj lahko povabite druge, da vas sledijo, oz. vi sledite druge. In to je to. V bistvu so bila pričakovanja veliko večja, kot pa tole, kar smo dobili. In glede na uporabnost Google+, ki je do sedaj ni imel ravno velike, se bojim, da tudi s temle ne bo naredil nekega večjega premika, oz. da ga bodo uporabljali samo tisti večji, ki imajo že tako veliko sledilcev na ostalih družbenih omrežjih.

Oz. kot sem napisal na Google+ že 30. junija – Tole bo tko kot wave, al buzz :) prve tri dni zanimivo, pol pa bomo vsi spet na twitterju al pa facebooku :)
Google pač nima sreče s takšnimi projekti. Namesto da bi kupil Twitter in imel čudovito platformo, se je odločil za svoj razvoj!