Dejstvo je, da se v Sloveniji vozila še vedno prodajajo sama. Kupec, ki pride v salon še vedno ni tretiran kot oseba, ki bo pustila 20 in več tisoč eurov za vozilo, ki ga bo naslednjih par let vozila v isto avtohišo na servise, predvsem pa bo omogočila trgovcu zelo lahek zaslužek pri prodaji novega vozila. Kupec je v večini primerov zgolj nebodigatreba, ki pride v salon in “teži”. O tem sem pisal o zapisu – mystery shopping – izkušnje s prodajalci v avtomobilskih salonih in bil krepko razočaran nad izkušnjo.

Ko sem se odločil, da bo naslednji avto, ki ga bom vozil, Astra GTC, sem se odločil, da si vzamem en dan za to, da preverim ponudbe različnih trgovcev za vozilo z isto opremo. Vendar je pri tem potrebno biti pazljiv, saj je cel kup stvari, v njihovih ponudbah, ki mi še sedaj niso povsem jasne.

Prva stvar, ki me je presenetila je bilo dejstvo, da dobim vozilo, če ga vzamem na leasing veliko veliko ceneje, kot če ga plačam z gotovino. Jeap, prav ste prebrali – osnovna cena vozila je približno za 4500 eurov nižja, če je vozilo na leasing, kot če je plačano z gotovino, v mojem primeru. Ker leasing hiše dobijo veliko večji popust, kot bi ga dobila posamezna stranka. Seveda z leasingom preplačaš vozilo, vendar vseeno ni to tako velik strošek (v mojem primeru manjši!), da se en bi splačalo razmisliti o tem. Ampak to je že druga zgodba.

Nazaj k nasvetom pri kupovanju novega vozila. Ker sem si sam vzel dan časa, da sem šel po različnih avtosalonih po Sloveniji z Opel vozili, za isto vozilo privarčeval več kot 2000 eurov, prav tako pa dobil še dodatne storitve vključene v ceno:

  • ko se odločite za vozilo, ki vam je všeč in izberete vso potrebno opremo, ne skočite na prvo žogo in ne plačajte takoj are, oz. ga ne rezervirajte takoj. Vzemite predračun z vašo izbrano opremo! (na podlagi tega boste lahko dobili boljšo ponudbo!)
  • v Sloveniji obstaja precej avto salonov, ki prodajajo vašo znamko vozila. Vzemite si čas in jih obiščite. Strošek obiska je precej nižji, kot prihranek, ki ga lahko ustvarite! V vsakem salonu zahtevajte predračun za enako vozilo (če se vam zgodi to, kar se je zgodilo meni, ko je prodajalec v salonu v Kranju trdil, da ne obstaja vozilo z mojo izbrano opremo, jaz pa sem mu v roke dal predračun iz druge avtohiše, potem razmislite, če bi res kupili avto pri njih!)
  • pogajajte se za ceno! Nikar vam naj ne bo nerodno, nikar se ne sramujte tega!
  • vprašajte, kaj vse dobite zraven, oz. koliko več popusta so vam pripravljeni dati, če vozilo vzamete pri njih (če naslednje štiri leta oni krijejo zavarovanje, ali pa servise, oz. zimske gume, je to lahko precej pomemben podatek)
  • čeprav vam je avto v tistem trenutku, ko ga vidite neskončno všeč in bi ga najrajši odpeljali iz salona, ker vam prodajalec ponuja zares ugodno ceno, si vzemite dan, ali dva, da racionalno premislite, ali ga res potrebujete, oz. počakajte, da vas prodajalec pokliče in verjemite, da bo ponudba še precej nižja, kot je bila na prvo žogo
  • če menjate staro za novo, potem naj vam ocenijo vozilo, da vidite, koliko se razlikujejo cenitve različnih avtohiš (konkretno v mojem primeru je bila razlika 1500 eurov)
  • doma preglejte vse ponudbe in počakajte kakšen dan, ko vas bodo prodajalci (sicer se je meni to zgodilo samo v par primerih) poklicali po telefonu in vprašali o vaši odločitvi. Seveda lahko taktizirate in prodajalcu zaupate, da vam je druga hiša dala nižjo ponudbo in počakate, da vam da on svojo zadnjo – v večini primerov to deluje!
  • sramežljivost, oz. neodločnost vas lahko drago stane!

Suma sumarum – v mojem primeru mi je takšen način kupovanja novega vozila prihranil več kot 3500 eurov med najnižjo in najvišjo ceno – za vozilo z isto opremo, kot tudi za cenitev starega vozila. Za to sem sicer porabil 6 ur časa in obiskal 6 salonov po Sloveniji, kjer prodajajo vozila Opel.

Še enkrat, ker ponavadi imamo Slovenci probleme s tem – pogajajte se za ceno vozila! Nikoli nobena cena ni zadnja in vedno imate možnost, da greste še kam drugam. Sramežljivost ni potrebna, saj kupujete vozilo za svoj denar in imate možnost, da prodajalca povprašate vse in pričakujete, da vam pride nasproti z dobrimi rešitvami. Zavedajte se, da v zadnjem kvartalu vozila ne prodajajo dobro, kot se tudi v zadnjem letu ne. Izkoristite to informacijo in se vsaj počutite kot zmagovalec, ko pridete iz avtosalona (precej podobna stvar, kot nakupovanje na tržnici v Turčiji, Egiptu ali kje drugje, kjer se pogajate za ceno), zmagovalec bo itak prodajalec, ker sam ne bo šel s ceno sebi v škodo, kajne!

In še nekaj, kar se mi zdi precej pomembno pri nakupu novega vozila. Če vam prodajalec deluje aroganten, kar v večini primerov povsem drži, ali pa če se ne ujamete v načinu komunikacije, potem to ni pravi prodajalec za vas. V končni fazi vi izbirate in imate možnost izbrati. Še enkrat, nikar vam naj ne bo nerodno zbijati ceno – nikoli je ne boste toliko uspeli zbiti,  kot jo lahko prodajalec za vas spusti!

In srečno, pri tem početju. Rezultat, oz. prihranek je lahko precej velik in definitivno pride prav!