#gotofje – Saša Pelko, Matej Špehar in Marko Pigac – kaj pa ce bi novinarji kaj preverili?

Preprosta lahkost novinarskega dela. Naslov članka na spletnem portalu Delo.si – Kdo je organiziral proteste in požige radarjev? (vir) ob protestih #gotofje In potem sledi tekst – Po spletu je zaokrožilo sporočilo, da so znani organizatorji protestnega vala po Sloveniji in požigov radarjev… pod katerega se je podpisal Ni. Č., Delo.si (čet, 29.11.2012, 10:09) in kjer med drugim zapiše:

Menda so v organizacijski ekipi Saša Pelko, Marko Pigac in Matej Špehar.

Avtor obvestila (njegovo ime je znano uredništvu) je ob Sašu Pelku zapisal, »da je lastnik in direktor podjetja Mediasplet d.o.o., ki izdaja spletno stran www.izklop.si. Pelko je nekdanji član strank AS in kasneje Zares, na svetniških volitvah v MB pa je bil eden izmed elektorjev. Volitev se je udeležil z majico ‘Gotof je!’, v času, ko še nihče ni imel teh majic, saj so jih kasneje natisnili. Vsaj desetletje je znan in aktiven na slovenski internetni sceni. «

Marko Pigac je dolgoletni fotograf, ki deluje za različne medije. »Sodi med tiste, ki so zavajali, češ, da so policiste napadale Viole. Njegova vloga je, da pripravlja fotomontaže in jih distribuira,« piše pisec sporočila.

Matej Špehar je po podatkih avtorja tega pisma najbolj znan slovenski strokovnjak za Facebook. »Na zadnjih mariborskih demonstracijah je na spletni strani Livestream organiziral prenos v živo demonstracij iz mariborskega trga,« piše avtor.

Vse tri zgoraj omenjene, ki se jim podtika precej čudne stvari, osebno poznam! In novinar, oz. Ni.Č., ki se je podpisal pod “članek” bi lahko vse tri kontaktiral preko Twitterja in dobil njihovo verzijo zgodbe, kot pa da jih je obtožil nečesa na podlagi anonimnega pisma!

Ampak ja, v Sloveniji so novinarji tisti, ki zabijajo žeblje v krste in se jim to ne zdi niti najmanj sporno!

Seveda se mora trenutna ablast sedaj boriti z vsemi sredstvi in poskušati diskreditirati ulico, ki se jim je zgodila in vse skupaj zapeljati na drug tir. Ampak na žalost jim tudi to ne gre dobro od rok! Ampak takšnih diskreditacij smo že navajeni, kajne?! No, Delu pa se ne bi bilo potrebno spustiti na takšen nivo!!

  1. Čak mal, če to zapiše glasilo F571, bo pa ja držalo!!!!

    Gre pač za tipičen Kučan way, ko kmetov ne potrebuje več, jih žrtvuje in zavrže. Ni bilo prvič. Kot bo lepega dne tudi tebe, ko se mu boš zdel nekoristen.

  2. Kdor ni imel razloga, da protestira, ga je z reakcijo oblasti sedaj zagotovo dobil.

  3. Hmmm, res hecno, ta imena so se vrtela na twiterju, kot tudi moje in tvoje in ße kar nekj jih je bilo. Jeba je, ker bo zaradi zafrkacije spet kdo najebal, kot je bilo to z nutello.

  4. Sorry Had, tole pri nas sploh niso več novinarji ampak samo poročevalci. Zadev ne preverjajo ampak samo objavljajo. Nevredni novinarskega imena.

  5. Sicer se načeloma strinjam s tvojimi kritikami na račun novinarjev, prav tako ti verjamem glede mnenje o naštetih posameznikih. Ampak v primeru da imajo verodostojne vire (sicer v to močno dvomim) nikakor ni njihova dolžnost, da jih kontaktirajo prek jebenega twitterja.

Komentarji so zaprti.