Da v Ljubljani obstaja Antiq Palace Hotel, ki spada v verigo Small Luxury Hotels, do včeraj nisem vedel. Ampak včeraj, ko sem bil na tiskovni konferenci SOF-a, ki je potekala v tem hotelu, sem bil dejansko navdihnjen (kot je letošnji slogan SOF-a) nad tem hotelom. Verigo Small Luxury Hotels poznam –
Château & Hôtel la Vignette Haute – Small Luxury Hotel – fotografije, Hotel San Regis Pariz – fotografije in vem, kakšni so pogoji, da se hotel uvrsti v njihov nabor. Seveda so posledično temu primerne tudi cene.

Smešno je, da sem šel mimo vrat tega hotela n-krat, kajti leži na Gosposki, vendar nikoli nisem opazil, da je to hotel. Njegova notranjost je stilno urejena in kdorkoli je to opremljal ima zelo zelo dober okus. Tudi sama postrežba, kozarci, šalčke, pribor je bil v kontekstu hotela. Nekako tako si sam predstavljam hotele, kjer bi v centru mesta preživel dan, ali dva. Antiq hotel ima 15 sob, oz. suite, vendar so precej večje od tistih, ki smo jih navajeni v navadnih hotelih. Cene se gibljejo od 150 do 550 eurov na noč, kar pa je seveda odvisno od termina.

Edina stvar, ki pa me je strašansko zmotila sta bili dve umetni palmi na enem izmed atrijev! Ups. Veliko boljše bi bilo, če ju ne bi bilo, oz. če bi se posadilo kakšno naravno drevo in počakalo, da dejansko zraste! In ja, ko bom velik, bom enkrat spal v tem hotelu!

Antiq_Palace_Hotel_Spa_Ljubljana_002

Antiq_Palace_Hotel_Spa_Ljubljana_003

Antiq_Palace_Hotel_Spa_Ljubljana_004

Antiq_Palace_Hotel_Spa_Ljubljana_006

Antiq_Palace_Hotel_Spa_Ljubljana_001

Antiq_Palace_Hotel_Spa_Ljubljana_007

Antiq_Palace_Hotel_Spa_Ljubljana_008

Antiq_Palace_Hotel_Spa_Ljubljana_009

Antiq_Palace_Hotel_Spa_Ljubljana_005