Če je pred par leti veljalo, da smo vsi startup, je zadnje leto Slovenijo zajela crowdfunding manija. Da ne bo pomote – čisto nič ni narobe s tem in lahko smo ponosni, da se vsak teden kakšen nov izdelek iz Slovenije pojavi na crowdfunding platformah – kickstarter, indiegogo,.. In še bolj ponosni smo lahko na to, da večinoma vsi uspejo – uspejo v zelo veliki meri, saj zelo zelo hitro presežejo zastavljeno mejo. V zadnjem času sta bila dva takšna, zelo odmevna primera – FlyKly in Chipolo.

V tem tednu sta se na crowdfunding platformi pojavila dva nova slovenska proizvoda, ki sta vsak po svoje zanimiva in imata vsak svojo ciljno javnost. Prvi je leseni dildo Dee Lee Doo in drugi je povodec Lishinu. Nobenega od proizvodov še nisem imel priložnost testirati (joke), zato ni to recenzija iz prve roke! Je pa povzetek iz njihovega sporočila za javnost (na žalost)!

Leseni dildo Dee Lee Doo:

Prvi leseni dildo je nastal pred dvema letoma. Raziskava za razvoj in izdelavo dildov je bila kompleksna in dolgotrajna, izdelke je bilo pred uradno predstavitvijo potrebno testirati ter vzpostaviti delovno okolje za njihovo nadaljnjo proizvodnjo. Problem forme, izbira materiala, najprimernejša zaščita ter način, ki bi olajšal postopek brušenja, so bili ključnega pomena pri razvoju. Svoje ugotovitve o lesenih erotičnih pripomočkih je predstavila v okviru diplomskega dela z naslovom Lesen erotični pripomoček – dildo, v katerem se ukvarja z zgodovino dilda, raziskuje tržišče erotičnih pripomočkov ter natančneje razloži sam postopek izdelave lesenega dilda.

Dee Lee Doo erotični pripomočki

V okviru kampanje Indiegogo bo mogoče prednaročiti 6 različnih dildov iz Irisine Dee Lee Doo kolekcije ter izbirati med več vrstami lesa. Evropske vrste, kot so javor, oreh, hruška in češnja, so domačega porekla, med tropskimi vrstami lesa pa so na voljo zebrano, mahagoni in mutenye. Posebnost v kolekciji je tudi bič z multifunkcionalno uporabo. Iris zaradi velikega povpraševanja in dobrega odziva testnih uporabnikov razmišlja o nadgradnji kolekcije z novimi izdelki.

Dee Lee Doo izdelke odlikuje dovršenost, zato je njihova izdelava zahtevna in dolgotrajna. Poteka v več fazah. Po zarisovanju in izrezovanju sledijo faze brušenja. Najprej se dilde zbrusi z ročnimi električnimi napravami, za doseg idealne gladkosti pa je potrebno še ročno brušenje. Sledi nanašanje zaščitnih premazov v več slojih, kar lahko zaradi pravilnega sušenja traja tudi več dni. Da bi izravnali morebitne nepravilnosti in dosegli sijočo ter gladko površino, čaka izdelek pred dokončanjem še zadnje brušenje in ponovno lakiranje.

Prednosti dildov Dee Lee Doo

Dee Lee Doo erotični pripomočki se od sorodnih izdelkov ločijo po obliki in izbiri materiala. Les, iz katerega so izdelani, je okolju prijazen material, ekološko razgradljiv in nima negativnega vpliva na okolje. Zaradi odličnih lastnosti lesa, les je namreč prijeten in topel material, ima vsak kos posebno vrednost. Dee Lee Doo dildi nimajo izrazitega vonja tako kot drugi podobni izdelki ter dolgo ohranjajo svojo svežino in sijaj. Zaradi svoje prečiščene oblike nimajo prepoznavnega izgleda vsiljivih erotičnih igrač in ne vzbujajo neprijetnega občutka nelagodja. Zaradi kombinacije minimalistične forme in teksture lesa ustvarjajo prav poseben estetski užitek, zato bi jih na mizi ali v vitrini zlahka zamenjali za umetniške predmete.

Uporaba

Dee Lee Doo dildi so bili zasnovani za obojestransko uporabo, kar pomeni, da bodo z nekoliko domišljije vsi uporabniki, tako moški kot ženske, odkril svoje zadovoljstvo. Za podaljšanje življenjske dobe izdelkov se priporoča souporaba blagih lubrikantov oziroma naravnih olj. Čiščenje po uporabi je izjemno preprosto, izdelek se spere pod tekočo vodo in obriše do suhega.

Varnost

Leseni dildi so na mednarodnem trgu že dolgo prepoznavni kot naravni ter popolnoma varni za uporabo. Dee Lee Doo dildi izpolnjujejo stroge standarde kakovosti, ki so sicer v uporabi za otroške igrače (DIN EN 71-3). Zaščiteni so z več plastmi naravnih, v vodi topnih premazov, ki ne vsebujejo hlapnih ter zdravju in okolju škodljivih topil. Ohranjajo in poudarjajo strukturo in naravno lepoto lesa ter tvorijo tanek film, ki varjuje pred vlago, znojem in drugimi telesnimi tekočinami (DIN 53160), mehanskimi poškodbami (EN 13300), ter s tem zagotavlja še daljšo življenjsko dobo izdelka.

Z izdelkom se ni mogoče poškodovati, kljub temu je pred uporabo uporabno pregledati izdelek, da ne kaže znakov poškodb.

Moderen pasji povodec Lishinu

Lishinu je edinstven – moderen pasji povodec, ki ga ni potrebno držati v rokah – zapne se na zapestje kot ura. Lishinu je kompakten, lahek in močan. Odlika, ki med drugimi najbolj razlikuje raztegljivi povodec Lishinu od obstoječih povodcev je patentiran »auto-lock« sistem, kateri poskrbi za harmonično in intuitivno gibanje človeka in psa. Auto-lock sistem omogoča, da so uporabnikove dlani vedno proste. Ob odločnem potegu z roko se sistem samodejno aktivira, ob tem pa spusti rahel zvok, ki avto korekcijsko deluje na psa – pes preneha nekontrolirano vleči.

Barvna raznolikost, kompaktnost in vzdržljivost – Lishinu je vedno v trendu ter izjemno enostaven za uporabo. Poleg uporabnosti, udobja in zgleda, se je ekipa Lishinu osredotočila tudi na kvaliteto produkta. Uporaba kakovostnih materialov je omogočila nizko težo in povečala čvrstost. Lishinu je oblikovan, razvit in sestavljen v Sloveniji. Zaradi vseh njegovih odlik je Lishinu edinstven med povodci.

Grenka življenjska izkušnja, ki se je končala skoraj Hollywoodsko, je botrovala k nastanku Lishinu. Grega – eden od ustvarjalcev Lishinu – je pred tremi leti posvojil angleškega Hrta tekača Reda. Med enim izmed rednih sprehodov si je Grega moral zavezati vezalke na čevljih. V tistem trenutku je Reda nekaj prestrašilo, začel je teči – hitro teči in je kmalu izginil iz vidnega polja. Po štirih dolgih dneh iskanja smo Reda našli izčrpanega a zadovoljnega, da je zopet doma. Izkušnja je spodbudila Grega in njegovega bratranca Roka, da poiščeta rešitev, ki bo preprečila, da bi se podobna situacija ponovila. Dvajset mesecev kasneje se Lishinu predstavlja svetu.

Rok, eden izmed izumiteljev je dejal: »Ko smo oblikovali Lishinu, nam je bil cilj ponuditi uporabniku edinstveno izkušnjo sprehajanja psa na povodcu pri čemer ohranja popolnoma proste dlani rok, hkrati pa obdrži popoln nadzor nad psom. Lishinu je zložljiv povodec, ki se raztegne do treh metrov dolžine.« Dosedanja testiranja ljudi, ki so imeli priložnost videti in testirati Lishinu potrjujejo, da je ta produkt izjemno intuitiven ter praktičen. Veterinar je po uporabi dejal: » Izjemno je to, da imam tako roke proste, kot tudi razbremenjeno zapestje – odlično!«. Profesionalni dreser psov nam je zaupal: »Produkt je odličen, pripraven tako za ubogljive pse, kot za tiste z malce izrazitejšim značajem«.