Refresh

This website www.had.si/blog/2014/01/29/ultra-in-urbana-par-let-kasneje-mobilna-urbana-prejela-svetovno-nagrado/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ultra in Urbana – par let kasneje – mobilna Urbana prejela svetovno nagrado

Mobilna Urbana prejela svetovno nagrado – Aplikacija Urbana, s katero sta Telekom Slovenije in Ljubljanski potniški promet (LPP) tekmovala kot partnerja na MasterCard Transport Ticketing Awards. To je bila včeraj udarna novica, ki je polnila domače medije. Saj se še spomnite podjetja Ultra in Urbane, s katero se potniki vozijo z LPP avtobusi, parkirajo svoja vozila v garažnih hišah in parkiriščih, jih uporabljajo za P+R

Ja, Urbana je produkt podjetja Ultra – tistega, zaradi katerega so se lomila šila in kopita v parlamentu. Podjetje, ki se je podpisalo pod Moneto – prvo mobilno plačevanje, ki je bilo dejansko v uporabi v svetu. Še bi lahko našteval, pa bom pustil to za seboj, saj me ne podjetje Ultra vežejo lepi spomini, kljub vsej gnojnici, ki je bila prelita na podjetje in zaposlene.

Kaj bo aplikacija omogočala? Veliko. Imela bo funkcionalnosti, ki so jih uporabniki telefonov z NFC-jem pogrešali. Namreč telefon bo mogoče uporabiti kot kartico Urbano, na njem bo možnost pregleda transakcij, pregledovati zemljevid z lokacijami postajališč, parkirišč,… Aplikacija bo uporabna tudi za tujce, okoli katerih je bilo veliko kritik, da morajo kupiti kartico Urbano, da se vozijo po Ljubljani. Sedaj bodo lahko uporabili svoje mobitele – tiste, ki so opremljeni z NFC tehnologijo. Poleg tega pa bo preprosto tudi polnjenje mobilne Urbane preko Monete, ali preko Urbanomatov.

Glede na to, da sem imel vpogled v samo aplikacijo še v času njenega razvoja, sem vesel, da bo končno prišla na trg in omogočila uporabnikom Android telefonov v prvi fazi (zaradi vgrajenega NCF-ja), da izkoristijo vse prednosti, ki jih ponuja.

In ja, to je produkt tistega podjetja, zaradi katerega bi skoraj propadel slovenski bančni sistem – saj se še spomnimo Vizjakovega mahanja s ponarejenimi papirji o kreditih podjetja Ultra. Ok. Dovolj!

urbana

  1. Kako pa je z našimi gadgeti, ki nimajo NCF? Ali bodo naprave v busih in na parkiriščih nadgrajene na NFC, ali ga že imajo?

    1. naprave že imajo nfc – kartice urbana so nfc :) in vsi citalci so opremljeni s tem :)

  2. Uporabniki BlackBerryjev z NFC-jem se verjetno lahko obrišemo pod nosom, ker bo tole Android-only?

Komentarji so zaprti.