Ženske torbice – fenomen, ki ga razumejo le redki moški. Lahko se trudimo, lahko poskušamo razumeti žensko, vendar nikoli ne bomo razumeli fascinacije žensk nad torbicami! Verjetno se s predhodnim stavkom strinja večina moških – tisti, ki pa to razumejo, pa bi lahko to skrivnost delili tudi z vsemi ostalimi. In sedaj je čas razprodaj, čas, ko se bodo ženskam svetile očke, ko bodo šle mimo izložbe in takšnemu pogledu se ne da upreti!

Ženska torbica je pač nekaj podobnega kot ženski čevlji – nikoli jih ni dovolj, saj jih obstaja cela vrsta, ki so si med seboj povsem podobni, vendar so tako različni, da je treba kupiti čisto vse. Poanta ni samo v barvah, ampak v vseh mogočih drobnih in na prvo oko neopaznih stvareh, ki so še kako pomembne za ženske!

Ampak gremo na začetek. Verjetno večina moških pozna pogled ženske, ko gre mimo izložbe s čevlji, ali torbicami – le ta postane nežen, očke se začnejo svetiti v temi in sramežljivo stopicanje je nekaj povsem normalnega, saj se ponavadi zašibijo kolena, ko se zagleda kaj takšnega, kar še ni v zbirki torbic doma.

Potem se začne standardna procedura – ja, točno takšno torbico potrebujem, vedno jo bom nosila, gre k vsem mojim cunjam… Zgodba je vedno rahla podobna, vendar vsako nasprotovanje tem besedam v smislu – tale barva pa ne gre k tistemu plašču, bo zatrta že na začetku in definitivno ne bo prinesla nič dobrega. Najboljše je samo kimati in pritrjevati – seveda, točno takšno torbico potrebuješ in super bo, ko jo boš nosila naslednja štiri leta vsak dan.

Pri slednjem se ponavadi zgodba rahlo zasuče, saj kaj takšnega preprosto ne gre. In tukaj spet lahko naletite na mino – ne oporekajte, ampak stopite v trgovino in si od bližje poglejte to čudovito in oh in sploh torbico. Spremenite taktiko in pokažite navdušenje nad torbico in se začnite o njej pogovarjati tudi s prodajalko. Boljša polovica bo presenečena in sedaj se lahko za vas konča vse skupaj zelo ugodno – namreč, ker ji ne boste nasprotovali, se bo premislila in bo začela racionalno razmišljati o ceni torbice..

Ali pa bo storila to, kar je itak imela namen storiti. Kupila bo torbico, čeprav je cena hudičevo previsoka. Vendar tudi v tem primeru ohranite ponosno držo in ji povejte, da je bil to nakup meseca! Da se od sedaj naprej doma je samo še krompir in fižol, ji ne omenjajte, saj s tem ne boste naredili nič dobrega.

Pred parimi leti sem v zapisu Ženske torbice – kdo razume ta ženski fenomen?! zapisal:

Moški smo preprosta bitja. Ampak kot takšni imamo večkrat problem z razumevanjem nasprotnega spola. Ena izmed stvari, ki je moški ne bomo razumeli so čevlji, druga so torbice, da o vsem ostalem niti ne izgubljam besed.

Ampak tokrat bom ostal pri ženskih torbicah. Fenomenu ki mi je kot pripadniku moške vrste, ki verjame da ima naenkrat na sebi lahko samo ene čevlje, povsem nerazumljiv. Dejstvo, da mora imeti ženska torbice vseh barv, oblik, velikosti, materialov, mi počasi postaja samoumevno. Da so torbice namenjene letnemu času in da to kar je bilo moderno lani, ni več trendy letos, mi je tudi nekako znano postalo. Da ženska, ko gre mimo izložbe s torbicami pozabi na vse in je v tistem trenutku pripravljena “ubijati” za torbico pa je nekaj, kar presega celo mojo domišljijo.

gf_ferre_torbica