Slovenija, dežela resničnostih šovov – Bar, Big Brother, Popolna poroka, Znan obraz ima svoj glas in verjetno sem jih še par pozabil omeniti. Vse to nas pričakuje na zaslonih v naslednjih mesecih. Nagrade so zanimive in medijska pojavnost / prepoznavnost je eden izmed razlogov, da se marsikdo odloči za sodelovanje v resničnostne šovu.

V Sloveniji je bilo v zadnjih nekaj letih precej resničnostnih šovov: Slovenija ima talent, Bar, Big Brother, Kmetija, Gostilna išče šefa, X Factor, Survivor, Misija Evrovizija… In verjetno sem jih pozabil našteti še cel kup. Retorično vprašanje – kje so zmagovalci resničnostnih šovov?

Ali se spomnite Line Kuduzovič? Kaj pa Julije Kramar? Veste kdo je raper Naske? Ja, to je par zmagovalcev resničnostnih šovov – ne sprašujte me, v katerih je kdo nastopil, ker dejansko ne vem. Če pa me vprašate, zakaj to vem – ker sem na blogu pisal o tem takrat, ko so se šovi dogajali in tako imam zabeležene stvari. Povsem nepomembne, vendar pomembne v tem trenutku, ko ugotavljam, da v Sloveniji nihče od zmagovalcev resničnostnih šovov ni izkoristil svojih pet minut slave. In tako je tudi s samimi zvezdami, ki bi lahko iz tega nastale. Očitno je v Sloveniji recesija zvezd – v zadnjih parih letih nismo dobili nobenega presežka, oz. nobene zvezde, ki bi vsaj malce popestrila nabor trenutnih.

Sodbo o tem, kdo od njih je dejansko zvezda, prepuščam vam – Damjan Murko, Špela Močnik, Jasna Kuljaj, Sanja Grohar, Ota Roš,… Imena so naključna in nimam pojma ali so to zvezde ali ne? Obstaja še nadkategorija “zvezdnikov” – če bi sklepal po številu člankov in objav v medijih – namreč kategorija “zvezdnikov politikov”, o katerih se največ piše pri nas. Ampak ta kategorija je itak čudna in bi jo rajši sam preskočil v tem primeru.

Ko že pišem o zvezdah v Sloveniji, se mi vedno znova pojavlja vprašanje – katera od zgoraj omenjenih “zvezd” je ponesla svoje ime tudi preko meja Slovenije? Katere so dejansko resnične zvezde, ki so prepoznavne ne samo v svojem lokalnem okolju, ampak tudi širše, predvsem pa katere zvezde so dejansko naredile karkoli iz svoje prepoznavnosti – in s tem ne mislim, da so naredile karkoli zgolj in samo zase.

In ne, to da se dekle razgali za Playboy, ali pa seksa in se njej posnetek pojavi na spletu, se ne šteje v kategorijo “zvezd”. Naši športniki, katerim se posveča precej premalo pozornosti – vendar je veliko boljše tako, kot da bi z njimi polnili rumene strani, so dejansko naše zvezde, ki so prepoznavne tudi v tujini. Oblikovalci, filmarji, umetniki.. vse to so veliko večje zvezde, kot naš “jet-set”, kajne?

Če ne veste kdo so zmagovalci resničnostnih šovov in kje so sedaj, se lahko mogoče vprašate drugače – se spomnite, koliko denarja ste namenili za glasovanje za njih, ali pa za svoje idole? Če niste niti centa, potem dobrodošli v mojem svetu. Če ste, potem se vprašajte, ali je bilo vredno?!

Kaj nas torej čaka letos?

Big Brother

Od 6. marca na Kanalu A in na VOYO bo šov vodila Ana Marija Mitić. Bitka za glavno nagrado 50.000 EUR in:
• 24-urni nadzor številnih kamer, ki bodo ovekovečile vsak trenutek dogajanja,
• onemogočena komunikacija in popolna izolacija od zunanjega sveta,
• posebni izzivi in naloge, ki prinašajo kazni in nagrade,
• bivanje z osebami, ki jih niso srečali še nikoli v življenju.

Kontroverzen, čustven, napet, zabaven, brez vsakršnih skrivnosti – vse to je Big Brother. Ikona med resničnostnimi šovi ruši tabuje, prestopa meje in buri domišljijo. Šov, ki ne prizanaša nikomur. Vsi skriti kotički in trenutki v oddaji bodo pod 24-urnim drobnogledom kamer, na VOYO pa lahko dogajanje V ŽIVO spremljaš 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Zagotovi si vpogled v hišo Big Brother, ujemi tekmovalce nepripravljene in jih opazuj na vsakem koraku. Pričakuj nepričakovano. Spremljaj Big Brother 24/7 in izvej, kdo bo veliki zmagovalec 4. sezone največjega resničnostnega šova vseh časov.

Bar

http://www.siol.net/bar.aspx

Bar poteka že par dni, voditelj je Sebastjan Kepic – Bastjan. Nagrada za zmagovalca je 50.000 EUR! Na Planet TV bo oddaja BAR na sporedu od ponedeljka do sobote ob 20. uri.

Znan obraz ima svoj glas

http://znanobrazimasvojglas.24ur.com/

Znan obraz ima svoj glas je resničnostni šov v katerem se osmerica naših estradnikov prelevi v svetovne glasbene zvezde in poje njihove pesmi. Voditelj je Denis Avdić. Oddaja je na Pop Tv v nedeljah ob 20. uri.

Popolna poroka

Šest tekmovalnih parov se bo med seboj pomerilo v različnih nalogah. Voditelj oddaje je Boštjan Romih. Glavna nagrada je organizacija, izvedba in plačilo popolne poroke. Oddaja je na POP Tv vsako soboto ob 20. uri.

Pari se bodo med seboj pomerili v izbranih izzivih, v katerih bodo pokazali, kako dobro se poznajo, si medsebojno zaupajo, držijo skupaj v dobrem in slabem. Vsak par bo šel skozi roke vrhunskih mojstrov stilskih preobrazb, da bosta skupaj lahko zažarela kot eno. Še bolj zaljubljena in še bolj priljubljena med gledalci in komisijo, ki bo ocenjevala opravljene naloge. Par, ki bo skozi oddajo zbral največ glasov, bo zaplesal v poletje s popolno poroko.

Uživajte ob gledanju resničnostnih šovov, seveda pa lahko pošljete SMS VAL5 na 1919 za Botrstvo in tako naredite nekaj zelo koristnega!

big-brother-2008-nina-osenar-05.jpg

big-brother-2008-nina-osenar-naske-16.jpg

big-brother-2008-nina-osenar-naske-06.jpg

big-brother-2008-nina-osenar-08.jpg

big-brother-2008-nina-osenar-naske-13.jpg

big-brother-2008-nina-osenar-naske-11.jpg