FlyKly Smart Ped je nov produkt, ki ga lahko podprete na Kickstarterju. Uradno se temu reče kick assist e-bike, jaz pa bi temu rekel e-skirca, ki deluje na baterijski pogon s pomočjo poganjanja. No, nekaj takšnega!

Primerjava

Včeraj sem imel možnost testirati FlyKly Smart Ped na ulicah po Ljubljani. Kljub temu, da nisem ravno navdušen nad električnimi kolesi in vsemi pritiklinami, me je tole navdušilo. Dejstvo je, da je vožnja s skirojem lahko precej naporna, saj je potrebno narediti precej gibov z nogo, ki niso ravno najbolj naravni – odrivanje od tal, pri tem pa je druga noga na skiroju.

FlyKly Smart Ped pomaga pri tem. Ko se poganjate, vam zadnje kolo pride na pomoč pri tem in z električnim motorjem pomaga, da je potrebno precej manj poganjanja in veliko več uživanja v sami vožnji. Bolj kot se poženete, večjo hitrost lahko dosežete in precej dolgo se lahko vozite.

Skiroji so odlični zadeva za vožnjo po mestu, kjer je vedno gužva, za vožnjo po sejmih, kjer so velike razdalje in to, da na “balanci” ni nobenega “gasa” je zame precej pozitivno in precej bolj preprosto, kot da se ukvarjaš še s tem. FlyKly Smart Ped ima tudi zavore, ki pridejo prav, ko prideš v gužvo in se ljudje ne znajo umakniti, kljub temu, da si na delu površine, ki je rezerviran za takšna “vozila”. Prednost FlyKly Smart Ped je tudi v tem, da je zložljiv in da ga brez problema spravite v vsako vozilo!


FlyKly Smart Ped je sedaj v Kickstarter kampanji na voljo za 699$ in v parih dneh so že preko polovice iskanih sredstev!