Migracije v številkah / prehod migrantov skozi Slovenijo / infografika Vlade RS

Končno! Vlada RS je pripravila infografiko o migrantih, ki so šli skozi Slovenijo. Resnica, ki so jo pisali “novi” mediji, kot so Nova24, Reporter in ostali, je postala s temi podatki precej drugačna. Tudi vsi tisti, ki so do sedaj “pisali”, da so vsi migranti zgolj moški, bodo razočarani, saj so številke precej drugačne.

Par podatkov iz infografike (vir) / prehod migrantov skozi Slovenijo v obdobju od 17.10.2015 do 25.1.2016

 • skupaj 422.724
 • struktura migrantov: 48,7% moški, 51,3% ženske in mladostniki
 • državljanstvo migrantov: 45% Sirija, 30% Afganistan, 17% Irak, 7% drugo, 1% Pakistan
 • 25 milijonov evrov – strošek obvladovanja migrantskega toka v letu 2015
 • 12 milijonov evrov – mednarodna finančna pomoč

p.s.: seveda obstaja možnost, da so te podatke priredili in pripravili v Murgljah (za teoretike zarote!)

160202_migranti

 1. Metanje 17 letnih mulcev v isti koš z ženskami naredi tole statistiko neuporabno za dokazovat karkoli in izpade kot skrivanje realnih podatkov.
  “Novih medijev” se na ta način ne bo utišalo.

 2. Statistika je kurba je znano reklo, ki se ga je fino zavedati. Nekateri se ga očitno ne zavedate. Vi in Mladina s temi % nekaj kao dokazujete, karkoli že.

  Jaz nisem nikjer zasledil (bom pa vesel kakšnega linka, da ne govorimo le na pamet) da bi kdo govoril da gre le in zgolj za moške kot ste zapisali. To navajate nekako v slogu, kot je Aščičeva govorila da SDS gradi svojo vojsko. Malo pač prilagodite potrebam, da se bolje bere. Sem pa zasledil veliko zapisov, da gre VEČINOMA za moške. Tle je malenkost razlike, upam, da jo opazite.

  In vladni podatek to zgolj potrjuje, jaz ne vem kaj dokazuje vam. So pa na vladi, kako priročno, iz nekega razloga (manipulacija???) združili kategorijo ženske in otroci. Kar je skrajno nenavadno ampak statistika po navadi zadev ne ločuje oziroma združuje tako. Pa še po tej manipulaciji jim komajda uspe pokazati da je moških kao manj. Primerjava je tako glupa, kot bi dokazoval da je na svetu manj jabolk, kot hrušk, marilc in breskev skupaj. Ja a bejžno, seveda da jih je manj, ampak zakaj je taka primerjava sploh relevantna? Zgolj za dokazovanje nekega svojega prav?

  In 55% odstotkov ljudi je Ne-Sircev, torej so očitno ekonomski migranti, spet večina….Zanimivo ane, kako se da s statistiko opletat v svoj prid.

 3. Daj potegni že glavo iz peska in se osvobodi ideološke zaslepljenosti v kateri živiš. Na čisto vsako zadevo potegnete zraven Janšo, Kučana, Murglje – prav dolgočasen si že s tem…..Eni pač krivijo za vse Kučana, ti pač kriviš za vse Janšo – v bistvu ste povesem enaki. Brez tega kulturnega boja vam živeti ni, rabite drug drugega, ker se hranite s tem. Zelo žalostno.

  Migracije so velik problem, zadeva še zdaleč ni pod kontrolo. Ta tabela je lepo lično pripravljena, koliko pa je verodostojna pa je že drugo vprašanje. Migranti pač glede sebe sporočajo tiste podatke, ki bodo za njih najbolj ugodni. Normalno da se pri tem tudi zlažejo in si stvari izmišljujejo. Jaz to celo razumem.

  Manj razumem tiste, ki te podatke jemljejo za fix. To je večji problem.

  1. kje pa sem kakorkoli krivil janeza za tole? omajfak..

   tole so edini podatki, ki so verodostojni.. vse ostalo so ugibanja.. drzi? ali pac ne drzi?

 4. Ja lepo vidmo to verodostojnost. Od mozakarja vasih let in izkusenj bi pricakoval da podatkov neke nekredibilne slovenske vlade ne jemlete za kredibilne s taksno lahkoto. Kot je nova24 (and please dont kill the messenger) navedla podatek nemske policije je 70 % moskih. Tok o kredibilnosti v katero tako naivno verjamete, ce so korektno posredovali ta podatek. A se drzi ali pac ne?

 5. torej vlada nekaj objavi in vsi verjamete? bravo! Sploh pa še posebej ker očitno manipulirajo in združujejo neke nezdružljive kategorije. bravo, bravo pa ravno imate nek post na temo manipulacije…In spet klasičen manever, zato sem rekel don’t kill the messenger. Ni problem informacija, vsebina za vas, problem je le, kdo informacijo objavi, sploh nima veze za vas a je resnična al ne, to je vse kar znate.
  Izvolite, če bo to dovolj dobro za vas;
  26% otroci, 17% ženske, 57% moški…res huda večina nemoških. Bo sedaj bolj verodostojno, al vam je potrebno z zlatimi črkami v pločnik pred hišo vrisat? Al pa samo v Mladini zapisat? Bravo, bravo, bravo

  1. Jaz vidim zgolj te zlate stevilke iz omenjene strani. 34% otrok + 20% zensk = 54 %. Moskih 46%.

Komentarji so zaprti.