O tem, da ima Zavarovalnica Triglav aplikacijo Drajv, sem že pisal. V prvem zapisu sem pizdil nad podobnostjo aplikacije z aplikacijo S-Drive Samsunga. Vendar, pol leta kasneje sem malce spremenil mnenje. Namreč zadnjih par dni uporabljam aplikacijo Drajv z namenom testiranja svojega načina vožnje.

Aplikacija Drajv je namenjena tako uporabnikom Android in iOS operacijskega sistema in njena osnovna funkcionalnost je izboljšanje vožnje. Aplikacija “snema” vožnjo in jo na podlagi analize (prekoračene hitrosti, pospeškov, pojemkov) tudi oceni – aplikacija ima podatke o dovoljenih hitrostih na cestah in jih potem primerja s podatki, ki jih pridobi med svojim snemanjem, Na podlagi teh podatkov na koncu prikaže skupen rezultat. Skupna ocena prikaže način vožnje voznika in z vsako vožnjo uporabnik pridobiva točke, ki mu omogočajo večji popust pri sklenitvi zavarovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Na spletnem mestu Drajva je cel kup odgovorov, ki se zastavljajo uporabnikom. Od tega, koliko podatkov prenese aplikacija med snemanjem (okoli 0,1MB na vožnjo), zakaj mora biti vklopljen GPS, kaj se dogaja s podatki, ki jih dobi Zavarovalnica Triglav..

Glede na to, da uporaba aplikacije omogoča 25% cenejše avtomobilsko zavarovanje, imajo na Zavarovalnici Triglav precej dobre podatke o navadah svojih voznikov. Te podatke lahko analizirajo in posledično tudi pripravijo posebne pakete zavarovanj za tiste voznike, ki so bolj strpni in umirjeni. Predvsem pa bi lahko s pomočjo te aplikacije precej lažje reševali situacije v prometnih nesrečah – ker bi v končni fazi imeli vse podatke o tem, kaj se je dogajalo med nesrečo. In tisti uporabniki, ki bi dovolili takšne naprave konstantno v avtu, bi lahko dobili precej ugodnejša zavarovanja.

Kako so ocenjene moje zadnje tri vožnje?

drajv