Google Allo / a smart messaging app / #GoogleAllo Google Allo / a smart messaging app / #GoogleAllo

Google Allo / a smart messaging app / #GoogleAllo

V teh dneh Google predstavlja svojo novo aplikacijo Google App, ki je po njihovih besedah namenjena “pametnemu sporočanju”. Google Allo je na voljo tako Android in iOS uporabnikom in naj bi uporabnikom omogočala lažje, predvsem pa drugačno sporočanje – s “stickerji”, “doodlsi” in “emoji”.

Za vse, ki bolj spremljate svet aplikacij, vam bo takoj jasno, da Google že precej časa išče rešitev, ki mu bo dala takšen primat, kot ga ima pri iskanju, ali pa pri spletnem oglaševanju, vendar so vsi njihovi poskusi “strel v koleno”. V preteklosti je namreč Google poskusil ustvariti že precej aplikacij, s katerimi bi posegel v svet, ki ga vodi Facebook na eni strani in Twitter na drugi. Vendar so bili vsi njihovi poskusi do sedaj neuspešni.

Google+ je recimo eden takšnih primerov, ki se nikakor ni prijel. Kljub temu, da imajo veliko število “uporabnikov” – ljudi, ki so se registrirali, pa tam komunikacija nikakor ne uspe. Tudi iz preteklosti je cel kup primerov, ki jih je realiziral Google, vendar jih je tudi precej hitro zaključil

Kaj je torej Google Allo?

Aplikacija za pametno sporočanje! Ko sem tole prvič prebral, sem skomignil z rameni, saj je na trgu že cel kup takšnih aplikacij. Google Allo posega bolj v svet iMessages, Viberja in WhatsAppa, kot pa v svet Facebooka in Twitterja. In ker me te stvari zanimajo, sem seveda takoj dolpotegnil aplikacijo in jo instaliral.

Postopek registracije je preprost – vpišeš telefonsko številko in izbereš ime. Na SMS dobiš kodo in lahko začneš uporabljati aplikacijo. Hmmmmm. Ampak s kom? Če se pojavi, kot pri večini Google poskusov, efekt “empty rooma”, ko si sam, ki uporabljaš aplikacijo in ne moreš funkcionalnosti z nikomer preizkusiti.

Google Allo omogoča kriptirano komunikacijo in uporabniki bodo med seboj lahko komunicirali s tekstovnimi sporočili, lahko bodo pošiljali fotografije, video posnetke, glasovna sporočila, “emojije” in “doodlse”.

Google Allo vsebuje tudi “osebnega asistetna”, ki vključuje Google search – namreč v vsakem trenutku lahko znotraj appa vprašate Google karkoli – preprosto vpišete @google in vaše vprašanje in dobili boste samodejni odgovor – kar je precej zanimiva funkcionalnost, sploh v časih, ko se pojavlja čedalje več botov za instantna sporočanja.

Kje lahko dobim Google Allo?

Ali bo Google Allo uspel?

Iz preteklih izkušenj, predvsem pa iz same uporabnosti aplikacije lahko mirno zapišem, da dvomim v njegov uspeh. Verjetno bo veliko ljudi v kratkem času naložilo Google Allo na svoj mobilnik, vendar nihče tega zares ne bo uporabljal. Torej bo vse skupaj nesmiselno.

Če bi Google namesto Google Allo omogočil Android uporabnikom, da lahko uporabljajo iMessages, bi naredilo veliko več in predvsem bi bila stvar funkcionalno smiselna. V tem primeru pa dvomim, da se bo kdorkoli premaknil iz svojih sedanjih “messaging appov” in začel uporabljati Google Allo.

Google Allo / a smart messaging app / #GoogleAllo
Google Allo / a smart messaging app / #GoogleAllo

Komentarji so zaprti.