Resno? Letošnja fatalna ženska / Femme Fatale 2016 je postala Alma Rekić, ki jo vsi poznamo iz šova Masterchef Slovenija.  Ostale kandidatke so bile: igralka Ana Dolinar, voditeljica Tara Zupančič, pevka Jana Šušteršič, manekenka Nadiya Bychkova, igralka Saša Pavlin Stošić in komentatorka šova Gostilna išče šefa Alma Kochavy. Izbor za Femme fatale poteka že od leta 2004.

Zakaj sem presnečen? Pred leti sem že velikokrat pisal o tem fenomenu fatalne ženske v Sloveniji in zopet si bom zastavil enako vprašanje, kot si ga zastavljam že zadnja leta. Fatalna ženska – karizmatična, prijetna, inteligentna, lepa, čudovita osebnost in nepozabna ženska! Katera od zgoraj omenjenih ima vsaj nekaj od tega? Oz. katera od kandidatk je zaznamovala leto s svojo fatalnostjo?

Alma Rekić? Se res komu zdi fatalna? Ali pa je za Slovenijo fatalnost že to, da se pojavi kot sodnik v resničnostnem šovu? Jaz sem bil namreč prepričan, da je fatalnost vse prej kot to. Ampak očitno se motim in ne razumem te scene, kjer se podeljujejo nagrade za to, da se podeljujejo. Če je Alma Rekić fatalna ženska, potem je Slovenija precej v riti. Aja, saj to pa itak je, kajne?

Glede na to, da je v Sloveniji očitno deficiti fatalnosti, bi mogoče lahko začeli še z izborom fatalnega moškega – prvih deset let bi lahko to nagrado dobil Borut Pahor, potem pa bi že našli nekoga, ki bi bil bolj fatalen, kot je on sam.

p.s.: a se res komu zdi Alma Rekić fatalna? Na kakšen način? Hvala!