Šov Masterchef se je začel. Letos v njem nastopajo znani Slovenci – Sašo Bertoncelj, Sašo Weilgoni – Mš, Salome, Lea Plut, Klemen Mramor – Clemens, Boštjan Meglič – Peška, Lucija Ćirović in Natalija Kolšek. Znani, mar ne? Če želim imeti mnenje o šovu in tekmovalcih, si moram ogledati kakšno oddajo. In včeraj sem si vzel čas in gledal oddajo.

To, da znani Slovenci meni niso znani, je verjetno moj problem. Tudi to, da imam očitno sam precej drugačen pogled na kuhanje in pripravo na takšno tekmovanje, je verjetno moj problem. Ampak, ko vidim tekmovalce, ki so tako pretirano samozavestni v kuhinji, kljub temu, da ne znajo pripraviti nobene jedi, pa se mi zdi vse prej kot smešno in zabavno.

Včeraj je “odletela” Natalija Kolšek. Nekje v spominu imam podatek, da je ona pevka?! Mogoče se motim. No, vsekakor je moje mnenje o njej dokaj preprosto – ne more biti slabša pevka, kot je slaba kuharica. Že v prvi oddaji je pokazala, da ji ni jasno, kaj se dela v kuhinji, niti to, da so navodila za to, da jih sliši.

Je vsega kriva trema? Dvomim. Če nastopa na odrih (če je pevka, potem verjetno to počne), potem se je že soočila s tremo, za razliko od “neznanih” Slovencev v tem šovu. Pa vendar so njene poteze in dejanja v kuhinji prikazale njen domet. No, ni vsak za vse, kajne? Pa vendar – nihče je verjetno ni prisilil v to, da nastopa v oddaji? Sama se je odločila – verjetno zaradi “medijske prepoznavnosti”, ki pa jo je izkoristila na povsem napačen način.

Če bi sam še v takšno oddajo, potem bi čas pred oddajo izkoristil za to, da bi osvojil vse znanje s področja kuhanja, ki bi ga lahko osvojil. Z drugimi besedami – v oddajo bi šel pripravljen in nič prav zvezdniško – jebe se men, jaz sem tolk kul, da itak ne bo nihče opazil, da blefiram in da nimam pojma o kuhanju. Ampak Natalija je v tej oddaji izpadla ravno to – ali pa je res tako nesposobna v kuhinji. V vsakem primeru to ne vrže dobre luči na osebo – in “jebeš” takšno medijsko prepoznavnost, kjer se ti bo vsak nasmehnil ob tem, ko bo pomislil na tvoje udejstvovanje v Masterchefu.

Sicer pa je oddaja letos precej kvalitetna in na nivoju. Produkcija se je potrudila in naredila “proper” uvodne špice in predstavitve tekmovalcev, tudi Alma je letos precej bolj “normalna”, kot je bila prejšnja leta, predvsem pa je vse skupaj precej bolj sproščeno in precej bolj zabavno.

No, naslednji, ki gre iz oddaje pa je Sašo Bertoncelj (sorry, ampak o kuhanju se ti ravno veliko ne sanja), ali pa Sašo Weilgoni – Mš – za katerega niti ne vem, kdo je.

Še vedno pa stavim, kot sem napisal pred prvo oddajo – na Saša Šketo! Imam občutek, da se je pripravil, predvsem pa, da je pogledal vse mogoče dele Masterchefov in našel svoj pravi način, predvsem pa se je izobrazil na tistim področjih, ki mu niso bila tako blizu!