Femme Fatale Slovenije 2010 – ali so te kandidatke res fatalne?

Revija Eva, tako kot prejšnja leta, tudi letos izbira Femme Fatale Slovenije 2010.
Letošnje kandidatke za fatalno žensko Slovenije so:
Tanja Bivic, Nika Kljun, Ana Klašnja, Nadiya Bychkova, Iryna Osypenko, Oriana Girotto, Nuša Lesar, Polona Zoja Jambrek, Nina Pušlar, Alya

Wooot? Naj me nekdo brcne v rit, da bom razumel tale izbor. Femme Fatale očitno postaja precej podobna zadeva kot je izbor Političnega obraza in Slovenke leta, kjer je lansko leto dobila obe nagradi Katarina Kresal in s tem zbila verodostojnost izbora. Izbor zaradi izbora in zato, da si nekateri lahko pripenjajo priznanja in zasluge!

Ampak gremo nazaj k Femme Fatale 2010. Dekleta, ki so pristala v ožjem izboru so sicer povsem zanimiva, vendar kaj hudiča je fatalnega na Oriani Girotto, Poloni Zoji Jambrek, ali Niki Kljun? To, da je prva bila nekoč voditeljica oddaje in se je poročila s starejšim moškim? To, da je Polona hčerka Petra Jambreka, ali to da ima svoje tri minute slave v Pop Inu? Kaj pa Nika Kljun – kdo je sploh to in kaj je na njej fatalnega? Aha, pojavlja se v rumenem tisku in to jo dela fatalno!
Oprostite moji nevednosti, ampak ali imata Nadiya Bychkova in Iryna Osypenko sploh slovensko državljanstvo? V bistvu bi mi bilo še bolj zanimivo, če ga ne bi imeli in bi ena od njiju postala zmagovalka!

 • Fotografije – Nadiya Bychkova, Tjaša Kokalj, Sabina Remar
 • Iryna Osypenko – fotografije iz Nikon dogodka

 • Ok, razumem da so poskusili izbrati mlada dekleta, ki bi malce popestrila izbor. Lanska zmagovalka je bila Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy (baje neka balerina??), pred dvemi leti pa je slavila Nina Ivanič. Sicer je bil moj predlog za lansko Femme Fatale zelo preprost – Femme fatale Slovenije 2009 – predlagam Ljudmilo Novak za večno zmagovalko!

  Zoper si bom zastavil enako vprašanje, kot si ga zastavljam že zadnja leta. Po pisanju revije Eva, naj bi bila fatalna ženska – karizmatična, prijetna, inteligentna, lepa, čudovita osebnost in nepozabna ženska! Katera od zgoraj omenjenih ima vsaj nekaj od tega? Oz. katera od kandidatk je zaznamovala leto s svojo fatalnostjo?

  V bistvu še en izbor, ki je bolj kot ne namenjen samemu sebi, oz. ljudem da oddajajo svoje glasove, revija Eva, oz. lastnik Delo Revije, pa si vsaj malce dvigne prihodke.

  Aja, še odgovor na vprašanje iz naslova. Ne, izmed teh oseb ni niti ene fatalne. Mogoče je katera lepa, mogoče je katera pametna, vendar nobena ne vsebuje tiste “fatalne” mešanice, ki ti požene adrenalin po telesu – pa ne zaradi njene lepote, ampak zaradi njene celotne pojavnosti. Mogoče pa je čas, da v Sloveniji udari recesija na takšne in dručane izbore – sicer obstaja možnost da čez 5 let ne bo več nobenega izbora, ker bodo vsa dekleta tako ali drugače že sodelovala v kakšnem!

  Klik na fotografijo za celotno galerijo Nadiya Bychkova, Tjaša Kokalj, Sabina Remar
  nadiya bychkova

  Klik na fotografijo za celotno galerijo Iryna Osypenko – fotografije iz Nikon dogodka
  iryna osypenko

  1. @marko: drzi povsem.. fatalna zenska 2010 je delavka mure, ki je izgubila sluzbo in je kljub temu ponosna in poskusa najbolje vzgajati svoje otroke in jim nuditi vse, kar jim v taksnem stanju lahko nudi!

  2. Če smo že pri temu, kdo zaboga je dal Nušo L. na izborno listo? Ona je bolj material za Naj Smkljo kot pa fatalko. Zmagala bo pa itak ena izmed manekenk. Nika Kljun je pa baje priznana plesalka in hčerka ustanoviteljev plesne šole Bolero. Ena žepna blondinka, ki bi se lahko pridružila Nuši pri izboru Naj Smrklje.
   Ne vem no, bolj ko gledam seznam, bolj razmišljam kaj hudiča razmišlja Goga Sredojević, ko med vsemi “znanimi” išče kandidatke.
   Škoda, da ni na seznamu kake dame s politike, ker bi Irma Krebs vse tele odnesla s svojo fatalnostjo ;)

  3. @soncek: niti sanja se mi ne kdo je nusa lesar, zato je nisem komentiral :)

   hmm.. zanimivo.. tudi jaz sem imel irmo krebs v mislih, pa sem rekel da ne bom vtkal politike v tale zapis.. edina, k ma jajca v parlamentu.. ampak ji pahor vcasih pristrize peruti :(

  4. Nuša L. je voditeljica oddaje Svet na kanalu A, ki ga pa ti pomoje raje preskočiš :P
   Drugače pa se strinjam s striženjem peruti. Škoda, ker babnica zna zaropotat. :)

  5. Mislim, da je tu bolj problem splošne apatije, ki si ji podlegel tudi ti (had). Na netu maš milijone takih in drugačnih posnetkov, milijone novih dražljajev, kateremu realen svet enostavno ne more biti kos…

   Seveda je drugače, ko te osebe dobiš pred sabo in moraš interagirat z njimi. Jaz, razen Alye nisem spoznal nobene od teh in ona mi ni bila fatalna, ampak predvsem tečna v tistem trenutku (koncert se je končal, hotla je domov, bend pa je hotel met še after).

   Nika Kljun pa je naša najbolj prepoznavna plesalka, ena od tistih, ki delajo v ZDA, edina o keri pišejo mediji (beri 24ur.com)… :))

  6. Nika Kljun je res priznana in dobra plesalka. Se mi pa zdi, da je kar močno premlada da bi bila Femme Fatale…

   Glede tisoč-enega izbora se pa strinjam. Tudi tukaj je podobno kot pri Miss Slovenije, Univerze, Bikini, Vinske kraljice, Mortadele itd…

  7. “isto sranje drugo pakovanje” bi lahko rekli…to je ŠE EN IZMED MNOGIH izborov “lepote”…dobili bomo še eno novo miss, ki se ji pa bo reklo fatalka…jebat ga, tud ženske se morajo z nečim igrat, nekaj delat…

  8. Moj glas gre eni, katere imana brez njenega dovoljenja ne bom izdal. Pred nedavnim sem jo videl v Poletu, kjer so pisali o nekem športu in na prvo sliko zmetali demonstratorje. Neposredno pred švicanjem seveda v polni “bojni opremi”, ženske seveda s športnimi modrci, brez kemije, s spetimi lasmi… No, kljub temu je ena takoj padla v oči in v grdih (popisanimi z reklamami za neko športno trgovino, ki ponavadi gostuje v Mečkatorjevih kompleksih) oprijetih hlačkah in majici je izgledala izredno luštna, čisto nič slabše od teh manekenk, ki si jih nalimal. Polet ponavadi navede tudi imena demonstratorjev in sem jo hitro identificiral in Google je našel še nekaj stvari. Študira na difu, ki sicer ni baš neki fax, ampak proti večini misic je že intelektualka, sodeluje tudi na nekem kao blogu, kjer več strokovnjakov pisari o kondicijskih treningih, se pravi, da bo po diplomi verjetno kakšen novi Srđan Đorđević, le da za kondicijske športe. Očitno se udeležuje tudi maratonov in triatlonov, tisti, ki jo hmm hmmm, bo vedel povedati, če ima takšno konjsko kondicijo tudi med rjuhami. Edino to je, da če neki sodemonstrator na eni sliki poleg nje ni ravno pritlikavec, jih mora že v supergah meriti krepko čez 180cm, če ne celo čez 190.

  9. Se strinjam,punce mogoče res niso fatalne. Ampak a so one krive, da so nominirane? saj se niso same prijavile… verjetno je zmanjkalo dobrih imen, pa so šli na mlajše:) pa ko je bilo toliko besed o lesarjevi… nisem redna gledalka sveta na kanalu a, ampak kadar ga ona vodi celo ostanem na programu.. Saj kdo pa je rekel, da morajo poročila vodit same stare zgubanke..čas je bil za osvežitev:)

  10. Pljuvate samo pljuvate…ve, dolgočasne babnice, ki namesto, da bi skrbele za svojo fatalnostjo se brigate za druge in zapravljate svoj čas pred računalnikom. Mater imate dolg jezik, sigurno ni niti ene fatalke med vas.

  11. ni avtorica, ampak avtor.. jebiga, zame ni nobene fatalke vmes med temi – kaj naj

  12. Meni se pa zdi, da imajo vsake oči svojega malarja; če teb niso fatalne, še ne pomen, da pol pač niso. In če so bile nominirane/predlagane, ni treba po njih pljuvat za vsako ceno. Med drugim pa mora fatalka imet še kaj drugega kot samo dolg jezik in men se zdi, da je vsaj večina teh punc neki pa že nardila. Če te tok moti, drugo leto pač njim sam pošlješ predloge. Kolkor vem, ni pogoj slovensko državljanstvo, za vse tiste, za katere ne veš, kdo so, pa mal okno odpri in poglej v svet. ;)

  13. @mina: prosim te, ce lahko za vsako posebej napises kaj je fatalnega na njej? namrec fatalnost je definirana – http://en.wikipedia.org/wiki/Femme_fatale

   a mysterious and seductive woman whose charms ensnare her lovers in bonds of irresistible desire, often leading them into compromising, dangerous, and deadly situations. She is an archetype or stock character of literature and art. Her ability to entrance and hypnotize her victim was in the earliest stories seen as being literally supernatural, hence the most prosaic femme fatale today is still described as having a power akin to an enchantress, vampire, female monster or demon.

  14. Tudi miss je definirana, pa imajo vsake oči svojega malarja. Zakaj je bila pa tvoja mama za tvojega očeta fatalna? Ker je puhala cigaretni dim v njega al zato, ker ga je prevzela, pa on niti ni znal razložit zakaj. Mislim, da so oni dost obrazložili, po kakem ključu jih izbirajo. Drugače pa; podaj svoje predloge.

  15. @mina: ne, tebe sem prosil, da mi definiras kaj je pri vsaki tako fatalnega.. jaz na zalost ne vidim nicesar..

  16. Torej, izbor je tako kot je. Meni ni nobena fatalna, pa kaj? :>

  Komentarji so zaprti.