Revija Eva, tako kot prejšnja leta, tudi letos izbira Femme Fatale Slovenije 2010.
Letošnje kandidatke za fatalno žensko Slovenije so:
Tanja Bivic, Nika Kljun, Ana Klašnja, Nadiya Bychkova, Iryna Osypenko, Oriana Girotto, Nuša Lesar, Polona Zoja Jambrek, Nina Pušlar, Alya

Wooot? Naj me nekdo brcne v rit, da bom razumel tale izbor. Femme Fatale očitno postaja precej podobna zadeva kot je izbor Političnega obraza in Slovenke leta, kjer je lansko leto dobila obe nagradi Katarina Kresal in s tem zbila verodostojnost izbora. Izbor zaradi izbora in zato, da si nekateri lahko pripenjajo priznanja in zasluge!

Ampak gremo nazaj k Femme Fatale 2010. Dekleta, ki so pristala v ožjem izboru so sicer povsem zanimiva, vendar kaj hudiča je fatalnega na Oriani Girotto, Poloni Zoji Jambrek, ali Niki Kljun? To, da je prva bila nekoč voditeljica oddaje in se je poročila s starejšim moškim? To, da je Polona hčerka Petra Jambreka, ali to da ima svoje tri minute slave v Pop Inu? Kaj pa Nika Kljun – kdo je sploh to in kaj je na njej fatalnega? Aha, pojavlja se v rumenem tisku in to jo dela fatalno!
Oprostite moji nevednosti, ampak ali imata Nadiya Bychkova in Iryna Osypenko sploh slovensko državljanstvo? V bistvu bi mi bilo še bolj zanimivo, če ga ne bi imeli in bi ena od njiju postala zmagovalka!

 • Fotografije – Nadiya Bychkova, Tjaša Kokalj, Sabina Remar
 • Iryna Osypenko – fotografije iz Nikon dogodka

 • Ok, razumem da so poskusili izbrati mlada dekleta, ki bi malce popestrila izbor. Lanska zmagovalka je bila Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy (baje neka balerina??), pred dvemi leti pa je slavila Nina Ivanič. Sicer je bil moj predlog za lansko Femme Fatale zelo preprost – Femme fatale Slovenije 2009 – predlagam Ljudmilo Novak za večno zmagovalko!

  Zoper si bom zastavil enako vprašanje, kot si ga zastavljam že zadnja leta. Po pisanju revije Eva, naj bi bila fatalna ženska – karizmatična, prijetna, inteligentna, lepa, čudovita osebnost in nepozabna ženska! Katera od zgoraj omenjenih ima vsaj nekaj od tega? Oz. katera od kandidatk je zaznamovala leto s svojo fatalnostjo?

  V bistvu še en izbor, ki je bolj kot ne namenjen samemu sebi, oz. ljudem da oddajajo svoje glasove, revija Eva, oz. lastnik Delo Revije, pa si vsaj malce dvigne prihodke.

  Aja, še odgovor na vprašanje iz naslova. Ne, izmed teh oseb ni niti ene fatalne. Mogoče je katera lepa, mogoče je katera pametna, vendar nobena ne vsebuje tiste “fatalne” mešanice, ki ti požene adrenalin po telesu – pa ne zaradi njene lepote, ampak zaradi njene celotne pojavnosti. Mogoče pa je čas, da v Sloveniji udari recesija na takšne in dručane izbore – sicer obstaja možnost da čez 5 let ne bo več nobenega izbora, ker bodo vsa dekleta tako ali drugače že sodelovala v kakšnem!

  Klik na fotografijo za celotno galerijo Nadiya Bychkova, Tjaša Kokalj, Sabina Remar
  nadiya bychkova

  Klik na fotografijo za celotno galerijo Iryna Osypenko – fotografije iz Nikon dogodka
  iryna osypenko