22-letna Nika Kljun je postala Femme Fatale 2010. Zmagala je v konkurenci: Tanja Bivic, Ana Klašnja, Nadiya Bychkova, Iryna Osypenko, Oriana Girotto, Nuša Lesar, Polona Zoja Jambrek, Nina Pušlar, Alya – in ker sem se že v zapisu Femme Fatale Slovenije 2010 – ali so te kandidatke res fatalne? spraševal o fatalnosti, bom tokrat to preskočil.

Punca, ki je pri 22-letih fatalna in je večina prebivalcev Slovenije ne pozna, niti ne ve s čim se ukvarja, je seveda presenečenje prve vrste. Vendar to je bila volja “ljudstva”, oz. bralk revije Eva – predvidevam da moški tega ne berejo?? Ampak tega smo navajeni pri naših izborih in le redko kaj nas lahko preseneti, kajne?! Nika Kljun je sicer hčerka lastnice plesne šole Bolero in svetovna prvakinja v hiphop plesih (oz. nekaj podobnega!).

No, na srečo nas je Slovencev bolj malo in imamo precej veliko število izborov – mogoče bi bilo boljše, če bi zapisal, da imajo ženske v Sloveniji veliko izborov: Miss Hit Stars, Miss Kmetij, Miss Kongo, Miss Športa, Miss Češenj, Miss Soče, Miss Smaragdna Kraljica, Miss Simpatičnosti, Miss Universe, Miss Hawaiian Tropic, Miss Bicikl, Miss Češnjev Cvet, Miss Slovenije, Miss Avto Moto, Miss Mivke, Miss mokrih majčk, Miss Alpe Adria, Miss Bikini, Miss Debelušk, Miss Fitness, Miss Tangic, Miss ECO, Miss Narcis, Miss Koroške,…. (vir)


In če sledimo temu trendu, bo vsaka Slovenka kaj kmalu prišla na vrsto, da se bo kitila z lento za Miss – česarkoli že. Glede na finančno situacijo “sponzorjev”, na žalost ne bo dobila avta, niti darila ne, prireditev pa bo potekala v virtualnem okolju, ker je tako precej boljše za nas gledalce pred TV sprejemniki in tudi za organizatorje, ki jim ni treba plačevati povprečnih voditeljev in scenaristov, ki poskušajo narediti zadeve humorne.

Slovenija ima izbore zaradi izborov. Mogoče nam manjka vrhovni izbor – izbor za Miss Miss – kjer bi se vse zgoraj omenjene lepotice dobile na prireditvi in bi se ocenjevalo njihove “sposobnosti” – namesto lepote bi na prvo mesto prišlo kaj drugega – recimo hitrostno klekljanje, preživetje 4-članske družine s 300€ na mesec, kuhanje prežganke, itd.. Nekaj, kar pride prav v življenju, saj od lent se ne da dobro živeti – vsaj v Sloveniji ne. In le redke od teh “zmagovalk” so uspešno izkoristile svojo “prepoznavnost” in naredile nekaj več iz sebe.

p.s.: 22-letnica fatalka? hmm? če se imam za starega, potem bi mi moralo to biti zanimivo.. pa vendar mi ni, ker se mi na njej ne zdi čisto nič fatalnega..

Klik na fotografijo za celotno galerijo Nadiya Bychkova, Tjaša Kokalj, Sabina Remar
nadiya bychkova

Klik na fotografijo za celotno galerijo Iryna Osypenko – fotografije iz Nikon dogodka
iryna osypenko

5 Responses to Izbori zaradi izborov – Nika Kljun je Femme Fatale 2010

 1. abcd pravi:

  V rumenem tisku (tud 24ur.com) je kr poznana. Ti bralci pa se prekrivajo z bralci omenjene revije.
  Pa glede na to, da je revija Eva – revija za MLADE ženske… Bi morala zadeva štimat.

  To je bilo njeno najbolj vidno:

  Ampak who cares. Nisem mlada ženska in mi Nika vsekakor ne dela konkurence, kvečjemu ciljno publiko:)

 2. Pri 22 je težko “femme”, še težje pa “fatale”. Tu bi morali omejit starost na vsaj 35 let, če ne več. Itak se je izraz “femme fatale” v zadnjih letih degradiral, nima več veze z tistim, kar so imeli v mislih pisci iz srednjega veka pa vse do filmov iz 1940 do tistih iz 1980ih… Res dober članek, had. Vse skupaj je patetično z našimi izbori.

 3. MissNina pravi:

  no, sej so mogli vsi ta mali v boleru glasovati zanjo, je imela pravo kampanjo tam baje … :)

 4. siggi pravi:

  Dejansko mislim da je njena mama bolj fatalna kot ona sama :)

 5. had pravi:

  @siggi: podpis :) milf :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.