Zvezde plešejo #wtf / Nika Ambrožič Urbas in njen način govora mi gresta na …

Zvezde plešejo. Slovenija je dobila nov “ohinsploh” šov, ki bo ob nedeljah na POP Tvju. Včeraj sem si vzel čas in pogledal par delčkov šova. Voditelja šova sta Tara Zupančič in Peter Poles. Zvezde, ki plešejo pa so Aleksandra Balmazovič, Iryna Osypenko Nemec, Leticia Slapnik Yebuah, Maja Martina Merljak, Nuša Lesar, Urška Vučak Markež, Dejan Vunjak, Denis Porčič – Chorchyp, Igor Štamulak, Janez Usenik, Jernej Tozon in Miha Dragoš.

Sodniki, ki komentirajo plesne korake in vse ostalo tekmovalcev so: Katarina Venturini, Andrej Škufca, Nika Ambrožič Urbas in Lado Bizovičar. Oddaja je zanimiva, vsaj ko sem parkrat spremljal produkcijo tujih hiš, kjer imajo zvezde in kjer je oddaja na visokem nivoju.

Pri nas temu ni povsem tako. 3 ure dolga oddaja ob nedeljah je “overkill” zame. Še posebej, ko sem zaslišal glas in komentiranje Nike Ambrožič Urbas, ki je očitno padla v svoj “feeling” in komentirala plese na svoj način – na žalost tako fejk način, da sem med njenim komentiranjem moral preklapljati program. Ne, ne morem se navaditi spakedranja pred kamerami, kot tudi se ne morem navaditi takšnega navdušenja, če pa je še meni jasno, da je nekatere “zvezde” pač ne znajo plesati.

Je pa ena dobra stran te oddaje – da v njej ni nastopajočih iz “zabavnih oddaj nacionalne televizije”, ki mi gredo prav tako že pošteno na živce – ker imamo v Sloveniji pomanjkanje zvezd, potem to priložnost na nacionalki dobijo Ana Marija Mitić, Tilen Artača, Miha Brajnika..

Ampak nazaj k oddaji Zvezde plešejo. Če bi se malce več posvetili plesu – predvsem pa, če bi režiser kazal celo postavo plesalca med plesom, bi lahko tudi mi doma, pred TV zasloni, videli kako dejansko se lomijo zvezde na plesnem podiju. Po drugi strani pa sem celo hvaležen režiserju, da tega ne stori in nam je tako marsikaj prikrajšano.

Pa da ne bom samo negativno nastrojen. Oddaja bi bila lahko vrhunska. Andrej Škufca komentira ples zelo kritično, kar se mi zdi super in dejansko enkrat dobimo gledalci pravi vpogled v to, kaj se ocenjuje in na kaj moramo biti pozorni. Na drugi strani pa imam občutek, da je Lado Bizovičar še vedno v šovu Slovenija ima talent. Verjetno se bo počasi privadil, da ne gre za isto stvar – ali pač!

Moj favorit? Nimam ga. Glede na vso samozavest zvezd, mi je prav zanimivo videti, kako so poklapani, ko jim Andrej Škufca pove svoje videnje njihovega plesa.

Po ogledu včerajšnje oddaje sem se odločil, da bom nedeljske večere raje kako drugače preživljal, kot pa da bom tri ure gledal 12 nastopov..

Kako so na Twitterju komentirali tviteraši #zvezdeplesejo?