Restavracija Gaudi / veganska restavracija na Nazorjevi v Ljubljani

Pred mesecem dni so odprli restavracijo Gaudi na Nazorjevi ulici v Ljubljani. Ni samo veganska restavracija, kot sem napisal v naslovu, ampak je njihova hrana ajurvedska – vendar imajo vsak dan v ponudbi povsem veganske jedi! Včeraj sem se odločil, da obiščem restavracijo …

Nazorjeva ulica postaja vse bolj zanimiva – če je bila pred leti še skrita, pa je sedaj na njej že cel kup zanimivih lokalov – Zisha čaji, Taman restavracija, itd … Ampak mene je zanimal Gaudi. Glede na to, da je bilo lepo vreme, sem se odločil, da bom sedel zunaj. Prijetna senca in udobni stoli. Predvsem pa prijazno osebje, ki se zna pošaliti in biti prijetno.

Ajurveda sicer ne izključuje mesa, vendar je po ajurvedi najbolj zdrava prehrana lakto-vegetarijanska prehrana, to pomeni, da v naš jedilnik vključujemo mleko in mlečne izdelke. Mleko in mlečne izdelke v naši restavracij dobimo iz domačih kmetij, mlečne izdelke pa kupujemo celo v Bovcu, kjer so znani po bovški ovčji in kozji skuti in siru. Kakšen sveži sirček pa v naši kuhinji naredimo tudi sami – imajo zapisano na spletni strani.

V restravraciji Gaudi imajo pripravljen meni za vsak dan. In včeraj sem izbral celotno kosilo, ki stane 9,20 eura (upam, da se nisem zmotil v ceni).

  • hokaido bučna juha
  • čičerika s špinačo in papriko
  • borovničev zavitek

Zaenkrat ima Gaudi odprto kuhinjo do 17. ure, ampak že naslednji teden bo odprta do 21. ure. Hrana je okusna, predvsem pa se ne trudijo narediti “fuzije” okusov, kot sem sicer navajen v različnih restavracijah, ko na koncu več ne veš, kaj ješ in kaj ne.

Kljub temu, da piše, da so porcije majhne, temu ni povsem tako – porcije so “ornk” velike, predvsem pa jih sproti pripravljajo. Mogoče pomislek, ko ne bo več mogoče sedeti zunaj – da bo znotraj lokala preveč ljudi in preveč vonjev. Ampak do tja je še nekaj časa.

Definitivno se bo Gaudi večkrat znašel na moji listi lokalov, ki jih bom večkrt obiskal – tudi zaradi prijaznega osebja – ker to mi pač veliko pomeni. Predvsem pa zaradi okusne hrane in ugodnih cen! Končno nekdo, ki ne nabije cen eko, bio, organic, vegan hrane v nebo …

  1. O, hvala. Kar vonjam te začimbe in moje brbončice bodo vesele. Ko bom tam…
    Pa dober tek. Kjerkoli bo že danes.

  2. To restavracijo sem opazil nazadnje, ko sem bil v Centru. Se bo treba oglasiti, rad posegam po veganski/vegetarjanski hrani, sploh ce je pripravljena kvalitetno. :)

    1. tukaj sem bil navdusen. grem v kratkem se v Taman, ki je skoraj zraven.. in porocam :)

Komentarji so zaprti.