Vegan Fresh, Medvode / veganska restavracija

Vegan Fresh je nova veganska restavracija v Medvodah – na lokaciji gostišča Na klancu / Gorenjska cesta 13 (na vrhu klanca pri rondoju). Ko sem pred parimi dnevi izvedel, da se je odprla veganska restavracija v Medvodah, sem bil precej presenečen. Seveda sem se odločil, da grem preizkusiti njihovo hrano.

Glede na to, da sem pred časom spremenil svojo prehrano in da se držim odločitve o veganski prehrani, sem v tem času slišal precej dovtipov o veganski hrani. Predvsem pa sem ugotovil, da je težko, v gostilnah, dobiti dejansko vegansko hrano za normalno ceno.

Vegan Fresh je preprosto najti. Gostilna Na klancu je bila poznana že od nekdaj in kljub temu, da sem se vozilo pogosto mimo, se še nisem ustavil pri njih. Novi lastnik se je odločil, da bo spremenilo ponudbo in da bo spremenil jedilnik. Ima veganskega kuharja in super lokacijo – vrt spredaj in zadaj, prav tako pa veliko prostora notri.

Vegan Fresh se je odprl 16.8. in zaenkrat ponujajo kosila (juha, solata, glavna jed in sladica) za 8 eurov! Da, prav ste prebrali – vegansko kosilo (spodaj so fotografije) stane 8 eurov! Ob vikendih in zvečer dvignejo cene za 2 eura. Sedaj še nimajo menija, vendar ga bodo v kratkem uvedli – vsak dan se potrudijo in pripravijo nove obroke, ki pa so presenetljivo okusni.

Kot sem omenil zgoraj, sem velikokrat slišal, da je veganska hrana brez okusa, da je prazna, da ni hranljiva, da je krneki. Ne drži. Ravno obratno. Ampak nikogar nimam namen prepričevati o teh stvareh, saj jih mora vsak odkriti sam.

Juha je bila špinačna, z različnimi dodatki in zelo okusna. Presenečen sem bil, ker sicer nisem ljubitelj špinače, ker je imela okus po “prežganki” – kasneje sem ugotovil, da zaradi “čebulne paste”. Solata je bila listnata s čičeriko. Glavna jed pa polenta, ki prav tako ni na mojem spisku najbolj priljubljene hrane in omaka iz čičerike, bučk in ostale zelenjave z dodatkom zelene in ostalih začimb. Za sledico pa je bil veganski jabolčni zavitek s kremo iz malin in karamelo.

Hrana je bila okusna in predvsem ni bilo na krožniku sto različnih okusov, kot bi pričakoval. Posebna pohvala pa gre jabolčnemu zavitku, ki je bil tako dober, da bi se dnevno aboniral nanj!

Kljub temu, da sem bil ob prihodu skeptičen, pa sem odšel navdušen – tako nad samo postrežbo (ja, nasmeh in prijaznost štejeta veliko), kot nad hrano – še posebej pa nad ceno. Končno nekdo, ki ne postavi povsem nerealnih cen za vegansko prehrano!

Vegan Fresh – definitivno se vidimo kmalu!

  1. Ooo, super, komaj čakam da grem poskusit. :) Nič ni bolšega kot okusna, ugodna hrana, ki je hkrati še prijazna do narave, ljudi in živali :D

  2. Ja res je. Hrana je odlična. Sestavine so lokalne in to se čuti. Čeprav se ti zdi, da so porcije majhne, si na koncu sit. Sladice so pa top. Restavracija vredna obiska.

Komentarji so zaprti.