Prejšnji teden sem obiskal vegansko restavracijo Gaudi na Nazorjevi, včeraj pa sem se oglasil k njihovim sosedom – v vegansko restavracijo Taman. Restavracija je odprta že nekaj časa, sam pa še nisem bil pri njih.

Glede na to, da so imeli v ponudbi veganski burger, sem bil navdušen. Ker sem tja prišel po 15. uri, so mi prijazno razložili, da nimajo več burgerja – ker je bil v dnevni ponudbi. Tudi ostalih jedi iz dnevne ponudbe je zmanjkalo, tako da sem se odločil za domače njoke, v smetanovi omaki, s tartufi, parmezanom in praženimi pistacijami. Seveda vse vegansko!

V Tamanu nimajo Coca Cole, tako da sem se zadovoljil z edino brezalkoholno pijačo z mehurčki – s tonikom.

Restavracija je lepo urejena. Tudi personal je prijazen. Vendar. Ko sem dobil hrano, naj omenim, da so zgoraj omenjeni njoki vrednoteni na 9,90 eura, sem bil rahlo razočaran. Kljub temu, da nisem ljubitelj tartufov, je bilo tukaj tartufov samo za “vzorec” in namesto, da bi se okusi med seboj povezovali, so izpadli precej čudno. Mogoče je problem v tem, da je bila krivda v veganski pripravi jedi. Po drugi strani pa so bile odlične pražene pistacije, o veganskem parmezanu pa niti ne bi izgubljal besed, ker ga nisem čutil. Njoki so bili pretrdi, prej bi pričakoval bolj “fluffy njoke” in malce bolj začinjeno jed.

Škoda. Pričakovanja so bila velika, ampak tako je vedno s pričakovanji. Če so prisotna, potem je razočaranje veliko. No, tudi cene so precej visoke – saj v Gaudiju za enako ceno dobiš celotno kosilo (3 hodi), v Vegan Freshu pa 4 hode za 12 eurov.

Mogoče jim dam še enkrat priložnost, vendar ne tako kmalu. Prej pride na vrsto Ajdovo zrno, kjer sem včeraj za posladek jedel odlično vegansko Sacher torto in kjer imajo cel kup odlične veganske hrane.