Zadnje čase so bili mediji polnili referenduma. Kljub temu, da bi marsikdo verjel, da se nas svet vrti okoli referenduma, je udeležba na referendumu pokazala ravno obratno. O samem referendumskem vprašanju je odločalo 20 % volilnih upravičencev, kar je zelo majhna številka. Krivda ni v vremenu, niti v datumu referenduma – krivda je tem, da smo ljudje postali apatični. Predvsem apatični do stvari, ki jih ne razumemo.

Glede na to, da je referendum okupiral večino našega časa, mene bolj zanima, kaj vse je šlo v tem času mimo nas?

Poslanci so prejšnji teden sprejeli novi zakon o zdravstveni dejavnosti, kljub temu, da mu nasprotujejo vse zdravniške organizacije. Združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov pripravlja in zbira podpise za razpis zakonodajnega referenduma. O tem se ni ravno veliko pisalo v medijih.

Verjetno pa je takšnih tem še več.

Aha. Še zadnjih 5 centov na temo referenduma … Imamo demokracijo. Ljudje imajo možnost izbire. Predlagam, da izberemo datum 22.4. (2×2=4), ko bodo vsako leto vsi referendumi. In takrat bo verjetno prišlo na volišča več ljudi, kot pa jih je prišlo včeraj in posledično ne bomo trošili denarja na raznorazne eskapade posameznikov, ki si želijo referendumov za vsako ceno, čeprav nihče ne šteka za kaj se gre!