Ne bodi Hojs! Bodi PROTI! / zakaj facebook blokira in onemogoča deljenje vsebin povezanih z referendumom?

Ne bodi Hojs! Bodi PROTI! Tako si najlažje zapomnite kako morate glasovati na referendumu, saj se je ablast pripravila na to po svoje. Že to, da je referendum 11. julija, ko so ljudje na dopustih, je bila njihova premišljena odločitev, prav takšno pa je tudi formiranje referendumskega vprašanja, ki povzroča marsikomu težave. Namreč vprašanje je sledeče: “Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1G), ki ga je sprejel Državni zbor na seji dne 31. marca 2021?

Glede na to, da je stroka proti, glede na to, da je jasno, da ta ablast nima interesa delovati v imenu ljudstva, je odločitev o tem kaj bom obkrožil na referendumu povsem preprosta – jaz sem PROTI.

Zakaj? Ker ablast zavaja, ko v javnosti predstavlja “svoje argumente”. V bistvu gre za zelo zanimiv način kako bi lahko dovolili vse tisto, kar je sedaj prepovedano, predvsem pa gre zgolj in samo za interese kapitala, ki pa so pomembni tej ablasti. Ljudje smo zgolj in samo kolateralna škoda in ja, če si kdo želi, da bo lahko kapital gradil na obali ali pa ob rekah, potem je to seveda vaša odločitev.

Jaz bi bil vseeno previden pri tem in bi dvakrat pomislil, če je to res naša prihodnost – saj lahko iz primerov iz tujine precej jasno vidimo kaj se zgodi, če je ablast zgolj orodje v rokah kapitala. Verjetno ne bi bilo nikomur prijetno, če se ne bi več mogel sprehajati okoli Blejskega ali pa Bohinjskega jezera, ali pa če bi ob Soči zrasle “industrijske” površine …

Sporen je 37. člen, ki dovoljuje posege na vodnih in priobalnih zemljiščih, ki na teh območjih omogoča “gradnjo objektov v javni rabi v skladu z zakonom, ki ureja graditev objektov” in “drugih objektov”. S takšni dikcijo si namreč pustiš odprto polje za lastno interpretacijo zakona in tako omogočiš kapitali vse kar si poželi. To seveda pomeni tudi omejevanje dostopa do vode kot javne dobrine, kar si lahko ogledali v državah v naši bližini, kjer ne moreš dostopati do jezer ali rek.

Če kdo verjame, da želi ta ablast “urediti” to področje – dobro jutro! Seveda ga želi urediti, tako da bo na prvem mestu kapital, ne pa ljudje in njihova življenja. Sicer pa to dokazujejo vsak dan odkar so prevzeli ablast v Sloveniji

Aja. Zakaj v naslovu: Ne bodi Hojs! Bodi PROTI! Ker takšni tviti, kot jih sproducira Hojs kažejo, da sploh ne ve kaj piše. On se druži z Bavčarjem in potem to očita drugim?

209800307 1782946341876367 4788725180592776824 n

In če je Hojs za, sem jaz PROTI! Bodi tudi ti!

Pa še k facebooku, ki onemogoča deljenje vsebin, ki so povezane z referendumom. V zadnjih dneh je zelo veliko uporabnikov, ki so delili vsebine povezane s PROTI referendumski kampanjo dobilo “ban” za več ur, prav tako pa je facebook začel onemogočati deljenje vsebin, ki so povezane z referendumom.

Gre za dve možnosti. Umetna inteligenca, ki jo uporablja facebook je ugotovila, da se nekaj dogaja. In ker se jim je v preteklosti zgodilo že precej podobnih zgodb, je njihov sistem sam začel onemogočati deljenje teh vsebin in posledično tudi začel banati te uporabnike.

Ampak za to je moral biti vnaprej izpolnjen pogoj, da je facebook sploh opazil to – verjetno so podporniki ablasti začeli prijavljati te vsebine in uporabnike, ki jih delijo, da je facebookov AI sistem sploh lahko začel delovati in “sankcionirati”. Seveda, če je vse skupaj povezano tudi z oglaševanjem in predvidevam, da je ablast razsipna v teh dneh na tem področju, potem se zgodi to, da so tisti, ki so delili vsebine onemogočeni za določen čas in da se vsebine ne dajo deliti.

Ja, to je ta “zasebni kapital” in povezava z odločitvijo, da bom glasoval PROTI je prav voda na moj mlin.

  1. Facebook ti blokira objave ker si težak.

    In če je HAD proti, sem jaz ZA! Bodi tudi ti!

Komentarji so zaprti.