11. julija grem na referendum za pitno vodo in glasoval bom PROTI

Trenutna ablast si jemlje oblast po svoje in uničuje vse, kar se da uničiti. Ne sliši glasu stroke, okoljevarstvenih in civilnodružbenih organizacij. Predlaga zakone, ki so v interesu kapitala in ne ljudi. Uničuje vse kar se da uničiti in za njimi bo ostalo veliko dreka, ki se ga ne bo dalo očistiti kar tako. Zato imamo 11. julija referendum za pitno vodo. Jaz bom šel na volišče in oddal glas PROTI! Zakaj?

Glede na to, da se je ablast potrudila, da je datum referenduma padel v čas počitnic, potem vam je verjetno vsem jasno, da nimajo čistih namenov s spremembo tega zakona. Kajti njim je jasno, da gremo Slovenci poleti na dopuste in se ne ukvarjamo s prihodnostjo. In tega se SdSovci zelo dobro zavedajo in so se potrudili, da je datum referenduma 11. julij.

O zakonu ne bom razpravljal, vendar je vsakomur že na prvo žogo jasno, da gre zopet za interese kapitala in ne ljudi, tako kot je tudi vse ostalo pri trenutni ablasti. Tudi to, da je ablast novelo zakona o vodah predlagala po kratki javni obravnavi in skrajšanem postopku, je jasno kam pes taco moli in Vizjakova skrb za vode je skrb za kapital, kar je vsakomur postalo jasno iz njegovih nastopov pred TV kamerami, kjer se je zapletal v lastne nebuloze in ni znal odgovoriti na vprašanja stroke.

Ker mora proti zakonu in za vodo glasovati vsaj 340 007  državljanov, bo štel vsak glas. In če vam ni vseeno za prihodnost Slovenije in vaših potomcev, potem se brcnite v rit in pojdite 11. julija na volišče, če pa takrat niste prisotni v Sloveniji, pa izkoristite eno izmed danih možnosti za alternativno glasovanje.

Predčasno glasovanje na volišču, vendar lahko glasujete samo na volišču, ki je na sedežu tiste volilne komisije, na območju katere ste vpisani v volilni imenik. Predhodna najava ni potrebna.

  • torek 6. 7. 2021 med 7:00 in 19:00
  • sreda 7. 7. 2021 med 7:00 in 19:00
  • četrtek 8. 7. 2021 med 7:00 in 19:00

Če boste na dan referenduma v tujini oz. imate stalno prebivališče v tujini, lahko glasujete na enega izmed dveh načinov:

  • po pošti
  • osebno na diplomatsko-konzularnem predstavništvu Republike Slovenije

Do petka 25. 6. 2021 morate sporočiti, da boste glasovali iz tujine. Obvestilo o glasovanju iz tujine lahko pošljete prek portala e-uprava, v katerem označite na katerega od dveh načinov boste glasovali.

Ostale možnosti za glasovanje: OMNIA, glasovanje po pošti za invalide, za tiste, ki imajo prebivališče v tujini – tukaj so zbrane vse informacije na enem mestu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja