Kako sem skočil v Cerkniško jezero – največje slovensko jezero / 6.1.2018

Cerkniško jezero je v tem obdobju največje jezero v Sloveniji. Njegova površina je bila konec decembra 21,5 kvadratnih kilometrov, drugo po velikosti pa je Planinsko jezero. Seveda mi ni dalo miru in sem se odločil, da skočim v obe jezeri.

Ko sem okoli Planinskega jezera iskal prostor, kjer bi lahko skočil vanj, sem naletel na problem – nikjer nisem našel možnost, da bi skočil vanj. Voda je namreč vsepovsod in to pomeni, da je precej nizka na tistih delih, ki so dostopni z avtom. Prav tako je cesta proti Planini zaprta.

Odločitev, da grem naprej do Cerniškega jezera je bila pametna. Kljub temu, da je voda visoka in da je povsod, sem našel most, kjer se je dalo povsem normalno skočiti v jezero.

Zunaj je bilo pomladnih 11 stopinj, za vodo pa sem kasneje ugotovil, da ima okoli 7 stopinj. Malce začudeni pogledi sprehajalcev, ko sem šel proti mostu so bili nekaj normalnega. Ko sem skočil in sem bill že v vodi sem opazil, da je pod mostom precej močan tok. In par metrov plavanja je bilo kar zanimivih. Še ena stvar, očitno, na katero bom moral biti previden, ko bom iskal nadaljne lokacije za svoje skoke.

Pa vendar. Če sem na božič skočil v reko Krko, sem na badnjak skočil v Cerkniško jezero.

Bodite previdni, če skačete v vodo. Preverite globino, preverite tok, preverite temperaturo. Nikar ne počnite tega sami – v primeru, da se vam kaj zgodi, boste ostali sami …

  1. Vsa čast, da si upaš ob tako nehumanih temperaturah vode skočiti v jezero :-). Da ni imela nemara kakšna cerkniška coprnica prstov (beri: čarovniške palice) vmes pri odločitvi za skok?

    1. ko bi vsaj imela :)

      v bistvu je vse samo v glavi. ce bi sel pocasi v vodo, zaprmej ne bi sel. ko skocis, pa si ze tam :))

  2. Škoda da si šel skočit, bi lahko še malo počakal, baje prihaja ohladitev :)

Komentarji so zaprti.