SDS.ZATE #SDSzate kopira idejo LJUBLJANA ZATE #LJZate (2015)

Stranka SDS je skočila na predvolilni vlak in povsod po naši deželi so obešeni njihovi “billboardi” in slogan SDS ZATE. Žalostno, predvsem pa zelo neizvirno – Ljubljana je namreč slogan Ljubljana ZATE uporabljala že pred tremi leti, ko je postala zelena prestonica Evrope.

Vendar to ni nič presenetljivega za stranko SDS, kjer so takšni primeri nekaj dokaj vsakdanjega. No, Ljubljana ZATE ima celo svojo himno. Seveda sedaj pričakujem, da bo tudi stranka SDS skopirala to idejo in bo skupina Victory pela za njih.

Tudi pri #hashtagu niso bili nič bolj kreativni. #LJzate se je uporabljal že leta 2015, #SDSzate pa šele sedaj.

Ali obstaja možnost, da stranka SDS kopira odlično idejo (LJ zate je bila ideja Pristopa) in s tem posledično priznava, da je Zoran Janković dober župan? Ali pa gre za to, da si SDS želi mesto Ljubljana in poskuša s tako neinovativnim pristopom.

Samo nasvet snovalcem predvolilne kampanje pri SDSu – ko se odločate za takšno kampanjo najprej preverite, kdo in kdaj je že uporabljal tak slogan. Izpadli boste precej manj “čudni”, kot pa če skopirate idejo na ta način, kot ste to storili vi. In ne, ne verjamem v naključja v letu 2018, ko internet ni več neka posebna dobrina!

p.s.: SDS.ZASE bi bilo precej bolj resničen, predvsem pa bolj primeren slogan!