Stranka SDS je ena izmed tistih strank za katero ne veljajo pravila in zakoni. Oni so nad vsem tem, s čimer se moramo ostali plebejci ukvarjati, predvsem pa so oni tisti, ki določajo kaj je prav in kaj ne. Tudi pri slednjem kreditu, ki so ga vzeli v stranki od fizične osebe, 32-letne Dijane Đuđić iz Prijedora v Republiki srbski (BiH), se je to še enkrat dokazalo.

Politična agitacija se je začela. Stranka SDS predstavlja svojo politično kampanjo ZATE – v bistvu gre bolj za njih, kot pa za kogarkoli drugega v Sloveniji, ampak to je povsem nepomembno, ko pride na dan podatek, da SDS najema kredite pri fizičnih osebah iz Republike Srbske.

Stranka, ki bi zaprla meje. Stranka, ki je izredno nacionalistična. Stranka, ki se rada zapleta v kršenje zakonov – in njen lider za katerega ne veljajo enaka pravila, kot veljajo za vse ostale smrtnike – je še enkrat dokazala, da so oni in smo vsi ostali. In ko predsednik stranke, ki si želi priti na oblast začne v Odmevih govoriti o nezaupanju v bančni sistem in banke v Sloveniji in se raje odloči za kredit od osebe, ki ne plačuje davčnih obveznosti.

Ampak to ni nič nenavadnega. Kapo dol novinarjem Večera, ki so prišli do fotografije, ki jo je objavila na Instagramu Sabina Remar, kjer je Janez Janša v družbi Roka Snežića v mariborskem Trustu v decembru. Kot so zapisali mediji – očitno je Janez Janša spoznal Roka Snežića v zaporu na Dobu in sta postala “sodelavca”, saj je Dijana Đuđić v dobri navezi z Rokom.

Še najbolj smešno pri vsem tem je, da Janez Janša dobi svoj “prime time” na nacionalki, pri Rosviti Pesek, kjer dobi možnost, da razloži svoj del zgodbe, novinarka pa mu ne zastavi niti enega neprijetnega vprašanja. Ja, verjetno moraš biti res neumen, da bi pričakoval kaj takšnega?!

Če se vrnem k predvolilni kampanji stranke SDS, ki so jo poimenovali ZATE – v bistvu ne gre za nas, gre za njih. In samo za njih. In vse, kar bodo naredili, bodo naredili zase. Torej jim predlagam, da raje spremenijo ZATE v ZASE, ker bodo precej bolj realni!