Kako sem skočil v morje pri kraju Torre Sant’Andrea

Pred par dnevi sem na prospektu videl fotografijo kraja Torre Sant’Andrea – v bistvu sem videl skale v morju in čudovite barve, ki so bile še bolj poudarjene na sami fotografiji. Lokacija se mi je zdela več kot idilična in glede na to, da sem bil že v tistih krajih, sem se odločil, da jo poiščem.

Mesto Torre Sant’Andrea je precej lahko najti. Kot tudi plažo in “klife” in rože, ki sedaj cvetijo ob morju. Čudovito in na srečo sem prišel na to lokacijo precej zgodaj – pred vsemi Italijani, ki so kasneje, ko sem odhajal prišli tja.

Čisto morje, predvsem pa jutranji spokoj me je navdušil. Pogled na sicer idilično plažo v zalivu je pokvarila par deset centimetrov debela “preproga morske trave”, ki bi jo bilo potrebno odpeljati – vendar glede na mivko na tleh morja, bi bilo to verjetno Sizifovo delo. Pa vendar to ne moti posameznih Italijanov, da si ne razprostrejo svojih brisač na tej “svinjariji”.

Skok v vodo je bil precej zanimiv, saj sem moral čakati starejšega Italijana, ki se je pripravljal, da bo pomočil rit v vodo več kot 5 minut. Hladna voda, pač. No, po skoku in plavanju v morju, sem počakal še toliko časa, da sem se posušil – in po tem “spizdil”, saj se je začelo množično obleganje Italijanov – s tem pa dretje, smeti in vse ostalo, kar pride v paketu …

Verjetno bi bilo tole še lepše, če bi prišel pozno zvečer …