Poleg otroka odložite telefon, službeno kartico ali kosilo – tako ga ne boste pozabili v avtomobilu

OK. Sedaj sem prepričan, da je z nami nekaj zelo narobe. Danes sem prebral nasvet “poleg otroka odložite telefon, službeno kartico ali kosilo – tako ga ne boste pozabili v avtomobilu” ob članku, da je oče v vozilu za 10 ur pozabil hčer in je enoletnica na 50 stopinjah umrla zaradi vročine.

Na srečo se ni zgodilo v Sloveniji, ampak v ZDA. Pa vendar je nepomembno, kje se je to zgodilo. Že dejstvo, da nekdo pozabi otroka, ali psa v avtu, se mi zdi vse prej kot normalno in v takšnem primeru bi morale pristojne službe takoj odvzeti otroka ali pa tudi žival. Kajti takšni ljudje ne bi smeli priti niti v bližino otrok ali živali.

Mogoče gledam na to drugače, ker nimam otrok (in verjetno sploh ne bi smel komentirati takšnih stvari, kajne?). Se pa zavedam, da so v zadnjem času otroci postali “luksuzna dobrina”, ki marsikomu odpre nove možnosti zaslužka – ja, v mislih imam par ljudi, ki izkoriščajo svoje otroke za lastno promocijo.

Ampak to ni bistvo zapisa. Bistvo je, da se očitno vse manj ljudi zaveda, da je otrok odgovornost. Da je otrok nekaj, kar se ne naveličaš in daš v kot, kot marsikdo stori. Otrok je odgovornost in ko je potrebno otroka odložiti poleg telefona, takrat se moramo zavedati, da smo nekje v evoluciji precej zgrešili in predvsem, da bi se morali vprašati o našem poslanstvu in tudi o tem, kaj je sploh naše bistvo življenja.

Po drugi strani pa bi določene stranke plačevale (seveda so to samo predvolilne obljube) visoke vsote denarja za vse tiste, ki bi imeli tri ali štiri in več otrok.

V bistvu sem frapiran, ko preberem takšno novico. In šokiran, da se to dogaja. Mogoče pa res vsi ljudje na tem svetu niso primerni za vlogo staršev. In v dotičnem primeru je šlo za posvojenega dojenčka. Žalostno, predvsem pa bi se morali starši počasi zavedati, da otrok ni mobilni telefon in da je to odgovornost. Dragocena odgovornost, ki je odvisna od njih ..

  1. Ko sem kliknil na tvoj članek sem mislil, da bo nasvet drugačen: “Odložite telefon poleg otroka, zato da _TELEFONA_ ne pozabite vzeti s seboj.” Ne pa obratno.

    Jaz imam otroke in lahko komentiram to z drugega stališča — verjemi, da otroka ne pozabiš, ker ti je ta trenutek najpomembnejša stvar na svetu.

    Ko berem takšne novice se resno sprašujem: ali bi morali vpeljati izpite in dovolilnice za to, da lahko ljudje postanejo starši?

    1. sicer tega nisem zapisal, ampak ja, tocno to, kar si napisal bi jaz predlagal.. ampak, ker nimam otrok, moram pac biti tiho :(

Komentarji so zaprti.