Živimo v svetu, kjer vsak ve vse o vsakomur. No, ponavadi je občutek tak – ko na podlagi komunikacije, predvsem pa objav na družbenih omrežjih delamo zaključke o ljude, ki jih niti ne poznamo in niti ne vemo kdo so. Ampak, ker imamo občutek superiornosti, potem so stvari dokaj preproste.

Vendar to ne počnejo zgolj posamezniki, ampak tudi “mediji”, ko se odločijo, da bodo “pisali” o nekomu in povzročili škodo, ki si jo želijo povzročiti. Pred par dnevi so desnosučni mediji pisali o Dejanu Židanu in objavljali fotografije, ki naj bi ga prikazovale v “čudni” situaciji. Mogoče bi bilo precej bolj smiselno, če bi ga taisti mediji vprašali kaj o tem. Ampak za to je že potreben čas in takšna informacija definitivno ne dvigne toliko prahu, kot pa zgolj natolcevanje.

Tudi sam sem se v prejšnjem letu večkrat znašel na tnalu požareporta, nove24, skandala24. Za razliko od marsikoga je moje življenje precej prozorno – nikoli nisem tajil, da sem bil zaposlen v Ultri, da sem bil v stranki Zares, da je bil Gregor Golobič moj sodelavec in da sem bil na Delu. Pa vendar so vedno znova, ko me je bilo potrebno diskreditirati, potegnili na plan te informacije in jih prodajali kot suho zlato. Ja, ker niso našli ničesar bolj interesantnega, predvsem pa, ker niso odkrili nobenega škandala. Vendar je spomin javnosti kratek in vedno znova se jih je našlo ene par, ki so bili zgroženi, da lahko takšni ljudje, kot sem jaz, sploh obstajajo.

Pa vendar se ne dogajajo samo mediji. Obstajajo tudi posamezniki, ki so več kot nadležni v svojem početu. Začnejo ti slediti na družbenih omrežjih, poskušajo biti prijazni in se trudijo biti pametni. S povsem neprimernimi komentarji komentirajo objave, pametujejo in predvsem pri vsem tem vsako stvar shranijo in jo pošiljajo naprej. Naprej za to, da bi povzročili škodo. Ob takšnih ljudeh me postane strah – ker jih jaz ne poznam, so pa to posamezniki o katerih ne veš ničesar, zgolj to, da se precej več časa ukvarjajo s teboj, kot pa je to zdravo, predvsem pa normalno. Ko se zaveš, da očitno obstajajo “stalkerji”, ker do sedaj sem bil prepričan, da to obstaja zgolj v filmih, pa življenje ni več tako zabavno, kot je sicer.

Če nekako “razumem” (kar je zelo napačna beseda) medije in njihovo agendo, pa posameznike bolj težko razumem. Predvsem pa se le ti mogoče ne zavedajo, da informacije krožijo. In da vedno najdejo svojo pot, da pridejo do naslovnika. In do takšnih ljudi imam ničelno toleranco.

Mind your own fucking business / brigaj se zase …