Več kot 50 milijonov Facebook uporabniških računov naj bi bilo kompromitiranih, so sporočili predstavniki Facebooka. Če ste se morali včeraj na novo logirati v Facebook preko FB aplikacije, ali preko brskalnika, potem ste bili med njimi. Sicer, kot poročajo iz Facebooka jim ni povsem jasno kdo so bili ti hekerji in do katerih podatkov so uspeli dostopati.

Napad naj bi se zgodil v torek. Pri Facebooku so po odkritju, da je hekerjem uspelo priti do nadzora nad več kot 50 milijoni uporabnikov, odločili da resetirajo “access tokense” in s tem onemogočijo dostop hekerjem do profilov. Kot so zapisali, so sanirali težavo in začasno onemogočili “View As” funkcijo, ki je hekerjem omogočili dostop. Preventivno so resetirali “access tokene” preko 90 milijonom uporabnikom.

Glede na to, da je od odkritja, do akcije Facebooka minilo par dni, me dejansko zanima do katerih podatkov so lahko dostopali hekerji? V bistvu me zanima, če je Facebook dejansko dal točne informacije – kajti predvidevam, da bi oni točno morali vedeti do česa so dostopali in kaj so lahko “dolpotegnili” iz profilov Facebook uporabnikov.

Uporabnikom, ki so bili odlogirani in smo se morali na novo prijaviti ni potrebno spreminjati gesel, še sporočajo iz Facebooka. Mene pa zanima kdaj bodo “leaknili” podatki, ki so jih uspeli prevzeti hekerji in kakšna škoda bo s tem nastala. Na internetu je potrebna pač pozornost in čisto vse se ne daje “v uporabo” vsakemu družbenemu omrežju, ki obstaja – saj veste, gre bolj za privat sporočila, kot pa za tiste statuse in fotografije, ki jih uporabniki delimo v svoji nečimrnosti.