Simbolična fotografija Simbolična fotografija

Najcenejša menjava zavornih ploščic v Ljubljani / Hitri servis Autocommerce

Menjava zavornih ploščic je lahko tudi poceni. Vas zanima, kje vam bodo zavorne ploščice zamenjali najceneje v Ljubljani? Potem preberite tale zapis do konca.

Če ste lastnik vozila, potem veste, da je vsake toliko časa potrebno zamenjati zavorne ploščice. Včasih tudi diske. Ker sem bil v teh dneh tudi sam pred “tem posegom” sem se odločil, da preklikam nešteto spletnih strani, ki vam na takšen ali drugačen način omogočajo menjavo zavornih ploščic v Ljubljani.

Glede na to, da prihaja čas, ko je potrebno zamenjati gume na avtomobilu je bilo iskanje servisa, kjer bi mi zamenjali zavorne ploščice precej neuspešno. V povprečju se je glasil odgovor – naslednji teden se oglasite, pa vidimo, kaj lahko storimo.

Bolj kot to, da imajo servisi polne roke dela pa me je presenetila cena menjave zavornih ploščic, ki je varirala od 50 evrov do 20,32 evra z DDV. Najbolj pogost odgovor je bil, da je cena 35 evrov, prav tako pa sem naletel na servis, kjer to opravijo za 25 evrov, če jim uspe to zamenjati v eni uri. Sicer pa menjava zavornih plošcic ponavadi traja manj kot pol ure – v nekem trenutku sem začel razmišljati, da bi se tega lotil celo sam, vendar sem se preventivno odločil, da se tega ne lotim sam.

Najcenejša menjava, kar me je še posebej presenetilo je na Hitrem servisu podjetja Autocommerce in dejansko stane 20.32 evra. Medtem ko menjava zavornih ploščic in diskov stane 40,67 evra, kar pri večini drugih ponudnikov stane med 60 in 80 evri.

Da, prav ste prebrali – tako velika razlika je med menjavami zavornih ploščic in diskov pri različnih ponudnikih.

Glede na to, da ponavadi za moje vozilo nimajo zavornih ploščic na zalogi, sem se odločil, da tudi te poiščem in nabavim sam. Tudi tukaj so cene varirale med 50 in 22 evri (seveda so v igri različni proizvajalci, vendar dvomim, da nekdo prodaja zanič zavorne ploščice), kolikor sem na koncu plačal pri avtodelih Adel.

Cene v drugih krajih po Sloveniji so lahko in verjetno so nižje. V Ljubljani pa jih servisi postavijo primerno standardu prebivalsta. Suma sumarum – če si ne bi vzel 10 minut časa in poklikal in poklical par servisov, bi lahko za isto storitev in material plačal 100 evrov, tako pa sem plačal 44 evrov. In verjetno je tako z vsako drugo storitvijo, kjer na trgu obstaja več različnih podjetij, ki jo ponujajo.

p.s.: objava ni plačana ali sponzorirana!

Simbolična fotografija
Simbolična fotografija