Ena izmed bolj udarnih novic včeraj je bila, da je Filip Flisar zaradi neprimernega vedenja noč preživel na policijski postaji. Na karnevalu na Ptuju je pregloboko pogledal v kozarec in se znesel nad reklamnim panojem, nato pa se je spravil še na policijsko vozilo in mu razbil vetrobransko steklo.

Ok. Slovenska folklora bi lahko temu rekli. Pa vendar se lahko še tako trudim, temu ni tako. Filip Flisar vseeno ni navaden slehernik, ampak je prepoznavna oseba in njegova dejanja še toliko bolj odmevajo. Tudi zato, ker je idol marsikaterega otroka. Predvsem pa, ker je športnik.

V bistvu me je dodatno presenetil, ko je za 24ur dal izjavo, kjer se je sicer opravičil policistom, vendar je vmes dodal: “Za mano ni najlažje leto. Jasno, da se v človeku nabere. Znotraj je bilo tisoč ljudi, ki so bili res zelo pijani. Vsak ti nekaj govori, vsak se hoče spraviti nate.

Da, dragi Filip Flisar, temu se reče biti prepoznaven. To pride zraven tega, da se pojavljaš v takšnih in drugačnih medijih in posledično zaradi tega dobivaš nove sponzorje, ki ti omogočajo tudi dodaten zaslužek.

Niso samo pozitivni učinki pojavljanja v medijih, ampak lahko računaš tudi na negativne – razen za par zvezdnikov to ne velja, kajti o njih se piše vedno samo pozitivno. Predvsem pa se javnost vedno rada odzove na takšne dogodke.

Spodaj je par komentarjev uporabnikov različnih portalov:

  • jaz bi se pa malo povprasal kaj sele doma pocne za zaprtimi vrati,ce ga takole javno svira bi lahko doma bila situacija še hujša.Primer za socialno sluzbo
  • žival se je pač napila…..
  • Morajo ga takoj odpustiti iz s. vojske, kot tudi iz reprezentance.
  • To je njegovo življenje…vsak od nas je kdaj v življenju storil kakšno napako, zaradi tega on sedaj ni slab človek, ampak je pač človek z majhno napako, kot vsi mi… Jaz mu nič ne zamerim.
  • kaj bi blo če bi vsi ki smo bli že kdaj pijani razbijali vse po spisku?,…tip ni uravnovešen,..to se mu vidi že na zunaj
  • Kot biusi sportnik vem da je ccas tesko prenasat provokacije, ampak….kam bi pa prsli vsi ce bi se tako obnasali? Zdej bo vsakemu alkohol izgovor za agresivno vedenje? To njegovo dejanje mocno obsojam! To je nas kao predstavnik v sportu, zastopa slovenijo…tako jo zastopa?
  • kaj to kdo koga briga, kako leto ima. vsak ima svoje probleme, stres vsak dan itd…, tudi spije se kak kozarec, pa se zaradi tega še ne razbija šip. za nekaj se ima, kar sploh ni… vsak sprejme za svoja dejanja posledice jih bo moral tudi on, če ne bodo vse dali pod preprogo…. ima državno službi, kjer ga sploh ni, moral bi biti za zgled, ne pa razgrajač…..