zuti zuti

Kdo je Žuti / policija zaradi tviter objav išče udeleženca protestov v rumenem

Kar policiji ni uspelo, je uspelo tviterašem. Prejšnji teden je policija na protestih uporabila vodni top in solzivec. Zaplinila velik del Ljubljane preventivno, še preden je padla prva granitna kocka, da bi zaščitila stanovalce – priznam, tako butastega izgovora, kot ga je imel Olaj v oddaji Tarča še nikoli v življenju nisem slišal. Pri tem pa policija očitno ni opazila fanta v rumenem, ki je bil vedno in povsod zraven, kjer se je karkol dogajalo. Pa vendar ga policija ni odstranila, niti vodni top ni “šprical po njemu”. Kdo je Žuti?

Da je tviter vir koristnih informacij je jasno. Da pa tviteraš Grega pomaga policiji pri iskanju storilcev pa je povsem drug nivo. Očitno policija ni opazila fanta v rumenem, ki je imel očitno precej veliko vlogo pri protestih in je bil na vsakem posnetku, seveda ni nič nenavadnega. Se spomnite protestov izpred mesecev, ko so skoraj mesec dni iskali nogometnega huligana, ki je napadel novinarja in snemalca?

Tudi v primeru Žuti bo zgodba podobna. Čeprav je fant na vseh posnetkih – celo na tistih, ki jih je objavil Lahovnik “in so dokaz”, da je šlo za nasilne proteste – ni naključij, kajne? Da ravno Lahovnik posname “nasilne proteste” in da je slučajno Žuti vmes. In ne samo to. Tudi vodni top pusti Žutega pri miru. Še več, Žuti je tudi povsem v bližini, ko je policija pridržala Zlatkota.

Še povsod drugje je Žuti – v bistvu me fascinira kako dobro se zna premikati ta fant, predvsem pa kako je v njegovi “kričeči” opravi povsem neopazen za policiste – kako z dvignjenimi rokami očitno nekomu nekaj signalizira in usmerja proteste. Kljub temu, da se njegova fotografija rola po internetih, še nisem zasledil podatka kdo je ta oseba in kaj je bila njegova vloga na protestih. Ampak zagotovo ni zgolj in samo protestnik, ampak ima večjo vlogo.

Mogoče pa je bil na protestih z namenom, da se zgodi nasilje. Da se množica začne upirati in da se zgodi nasilje. No, nasilje se je zgodilo in sicer nad fantom v Parku Zvezda. Žuti pa je očitno odšel svojo pot.

Da ne bo kdo mislil, da si karkoli zmišljujem. Tukaj spodaj je cel kup posnetkov z Žutim v glavni vlogi. In ja, če ga kdo prepozna, naj javi.

Ne, ni naključij in vse bolj jasno postaja kako je vse skupaj organizirano in kaj se je zgodilo prejšnji teden. Stevanovič je potunkal Zlatkota in si “opral roke”. In določeni mediji so mu namenili vso pozornost in se začeli spraševati o tem, če bo prišel v parlament. Ja, SdS potrebuje en satelit je sprega s Stevanovičem je pač njim koristna.

zuti
zuti